Στην αρχή της Μητροπόλεως, περίπου γωνία με τη Φιλελλήνων, σκοντάφτεις σε μικρά καφάσια με φρέσκες πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδια, πορτοκάλια, μπροστά από μια μαύρη βιτρίνα.

Με αυτόν τον τρόπο σε καλούν να μπεις μέσα στο Meatropoleos 3 ο Ανδρέας Αγριος και ο Σωκράτης Δημόπουλος. Ο πρώτος έρχεται από οικογένεια που λειτουργεί 30 χρόνια την οικογενειακή ψησταριά στον Πύργο Ηλείας, γι’ αυτό και έχει αναλάβει την κουζίνα. Ο δεύτερος, με μεγάλη εμπειρία στο σέρβις και έχοντας περάσει από γνωστά μαγαζιά της Αθήνας, μεταξύ των οποίων τα αγαπημένα Tribeca και Scala Vinoteca, ανέλαβε τη σάλα και τη σωστή εξυπηρέτηση των πελατών.

Οι δύο μαζί, συμπατριώτες και με κοινά όνειρα, αποφάσισαν στη μέση της κρίσης να φτιάξουν ένα σουβλατζίδικο αλλιώτικο, που να γίνει γνωστό για τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες του.

Εδώ, το μπιφτέκι φτιάχνεται με την 30χρονη συνταγή επιτυχίας της οικογένειας του Ανδρέα. Το τζατζίκι δεν φοβάται το σκόρδο, κρύβει και τριμμένο καρότο στη σύνθεση, ενώ το γιαούρτι του είναι σκέτη απόλαυση. Η φέτα του Καλομοίρη από την Ηλεία, πιπεράτη και αρκούντως αλμυρή, σερβίρεται με μυρωδάτο ελαιόλαδο, επίσης πυργιώτικο, και μυρωδάτη ρίγανη.

Το λουκάνικο, μην επαναλαμβάνομαι για την καταγωγή του, όλα από την Ηλεία έρχονται, είναι χειροποίητο, και κατά τη συνήθεια του τόπου, μπαχαρεμένο με κανέλα.

Τα σουβλάκια του, χοιρινό – ντόπιο και ξέρετε από πού – και κοτόπουλο – από μπουτάκια – ζουμερά και καλοψημένα, οι πιτούλλες του αφράτες, νόστιμες και ωραιότατα ψημένες.

Πολύ καλές και οι σαλάτες του, με την Πολίτικη και τη Meatropoleos να κερδίζουν πολλούς πόντους.

Θα πιείτε Kaiser σε ποτήρι ή εμφιαλωμένη μπίρα, αλλά υπάρχει και κρασί, μια μικρούλα λίστα που ωστόσο για το είδος του μαγαζιού είναι αξιοπρεπέστατη.

Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, φιλική χωρίς περιττές οικειότητες και σωστή.

Kαι φυσικά με ένα τηλεφώνημα, έρχονται όλα στην πόρτα σας.

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3241 805-6