από metereologos.gr
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
 
 
Στέλιος Μαστοράκος Ειναι καθηγητης μαγειρικης και ιδιοκτητης της εταιρειας οriginal sin. 

Ντακάκια με ούζο και φέτα

Διαφέρουν χάρη στο ούζο και στα τριμμένα αγγουράκια και θα συντροφεύσουν ιδανικά κάθε ουζοκατάνυξη
Ντακάκια με ούζο και φέτα
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

2 αγγουράκια, τριμμένα και στραγγισμένα στο σουρωτήρι

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 σφηνοπότηρο ούζο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

12 κρίθινα παξιμαδάκια

1 φλ. φέτα, τριμμένη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξηρή ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, την πιπεριά και το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα παξιμάδια.

Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντάκος µε γεµιστά αβγά σε σος αγγουριού 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.