από metereologos.gr
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
 
 
Σπύρος Αρτελάρηςείναι Pastry Chef του Dionysos by Acropolis 

Ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο με κανέλα ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού. Του ταιριάζουν ιδιαίτερα το τριαντάφυλλο, η φράουλα και το σταφύλι
Ρυζόγαλο με άνθος αραβοσίτου
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 6 ατομικά ρυζόγαλα)

400 ml νερό

100 γρ. ρύζι καρολίνα

1 λίτρο γάλα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

200 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε στο νερό το ρύζι μέχρι να το απορροφήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.

Παίρνουμε 150 ml από το γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά.

Μόλις πάρει εκ νέου βράση, ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε το βράσιμο χτυπώντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελαφρύ ρυζόγαλο με ψητές ελιές και σάλτσα βερίκοκου 
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας 
Ρυζόγαλο με μέλι και καρδάμωμο 
Ρυζόγαλο στιγμής με καρύδια, κανέλα και μέλι 
Ρυζόγαλο με μαστίχα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.