ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για τη βινεγκρέτ

10 φύλλα λουίζας

50 ml ξίδι

1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

Για τη σαλάτα

½ άισμπεργκ, χονδροκομμένο

½ κόκκινη λόλα, χονδροκομμένη

½ πράσινη λόλα, χονδροκομμένη

1 μικρό εσκαρόλ (ποικιλία αντιδιού), χονδροκομμένο

1 ματσάκι γλιστρίδα, χονδροκομμένη

8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μικρό αγγούρι, σε λεπτές ροδέλες,

10 φύλλα δυόσμου

½ κίτρινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

5-6 πανσέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ: Στο multi πολτοποιούμε τα φύλλα της λουίζας μαζί με το ξίδι, τη μουστάρδα και ελάχιστο από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε ξανά για 1 λεπτό.

Σαλάτα: Βάζουμε τα σαλατικά, τα λαχανικά και τα αρωματικά σε μια βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Στολίζουμε με τους πανσέδες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.