ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη βινεγκρέτ
10 φύλλα λουίζας
50 ml ξίδι
1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σαλάτα
½ άισμπεργκ, χονδροκομμένο
½ κόκκινη λόλα, χονδροκομμένη
½ πράσινη λόλα, χονδροκομμένη
1 μικρό εσκαρόλ (ποικιλία αντιδιού), χονδροκομμένο
1 ματσάκι γλιστρίδα, χονδροκομμένη
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό αγγούρι, σε λεπτές ροδέλες,
10 φύλλα δυόσμου
½ κίτρινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5-6 πανσέδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βινεγκρέτ: Στο multi πολτοποιούμε τα φύλλα της λουίζας μαζί με το ξίδι, τη μουστάρδα και ελάχιστο από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε ξανά για 1 λεπτό.
Σαλάτα: Βάζουμε τα σαλατικά, τα λαχανικά και τα αρωματικά σε μια βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Στολίζουμε με τους πανσέδες.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.