από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Κουρκουμπίνια με παγωτό

Για να γίνουν τραγανά τα κουρκουμπίνια θα πρέπει καθώς είναι ζεστά να τα βουτήξουμε σε κρύο σιρόπι. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά, θα τα βυθίσουμε σε ζεστό
Κουρκουμπίνια με παγωτό
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια)

3 έτοιμα φύλλα κρούστας

λίγο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, για την επάλειψη των φύλλων

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι


500 ml νερό

650 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στραγγίζουμε.

Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ελαφρά. Τα τυλίγουμε κατά πλάτος (ξεκινώντας δηλαδή από τη φαρδιά πλευρά), σχηματίζοντας μεγάλα πούρα. Βουτυρώνουμε το τελείωμα και κολλάμε με τα δάχτυλα τις άκρες του φύλλου ώστε να μην ανοίξει στο τηγάνισμα. Κόβουμε σε κομμάτια του 1 εκ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα κουρκουμπίνια μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Σιροπιάζουμε αμέσως βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε συνοδεύοντας με παγωτό της αρεσκείας μας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.