Υλικά (για 4 άτομα)

1 κολοκύθα, περίπου 1,5 κιλό

1 ματσάκι μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, δάφνη)

1 πρέζα ανθός αλατιού

4 φέτες μπέικον

πιπέρι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1 Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, βυθίζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3 Σουρώνουμε την κολοκύθα και κρατάμε στην άκρη τον ζωμό. Την περνάμε από το multi, την ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μέχρι η σούπα να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε σε μπολ. Γαρνίρουμε με μια ψημένη φέτα μπέικον και πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.