από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Βίδες με πέστο μαϊντανού, ντοματίνια και ελιές

Χορταστικό και νόστιμο πιάτο, ό,τι πρέπει για να μπει στο ταπεράκι του γραφείου
Βίδες με πέστο μαϊντανού, ντοματίνια και ελιές
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες (500 γρ.)

λίγο έ.π. ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

λίγες πράσινες και μαύρες ελιές, ολόκληρες ή κομμένες σε φετάκια

Για το πέστο

1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

½ φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας

2 κ.σ. κουκουνάρι ή άσπρο αμύγδαλο (ξεφλυδισμένο)

1 σκελίδα σκόρδου

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

περίπου ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το πέστο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Ιδανικά, αφήνουμε για λίγη ώρα να ενωθούν τα αρώματα προτού τη σερβίρουμε. Τρώγεται και κρύα.
 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πένες με πέστο από σπανάκι 
Κις με λαχανικά εποχής και πέστο 
Τάρτα με πέστο μαϊντανού και καλαμαράκια 
Σκορδάτες βίδες με τόνο  
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Μμμμ | 12/09/2013 13:14
    Ευκολο και νοστιμο! Δροσερο και καλοκαιρινο!
    βασιλης
    απάντηση20