Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό κρέας (μπούτι), κομμένο σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο

Για το πουργούρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
300 γρ. πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
2 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη τριμμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ζωμό κρέατος, σπιτικό, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό χλιαρό και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Πουργούρι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το πλιγούρι με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Αν χρειαστεί κι άλλα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζωμό κρέατος. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά, ρίχνουμε σε αυτό το πλιγούρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κόλιανδρο με μαϊντανό και τον ζωμό κρέατος με νερό.