Υλικά (για 4 μερίδες)

250 ml ελαιόλαδο
1 κιλό πιπεριές κέρατο, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
½ πιπεριά πράσινη ή κόκκινη καυτερή
1.500 γρ. λουκάνικα, μοσχαρίσια, κομμένα σε διαγώνιες ροδέλες 2 εκ.
1.500 γρ. ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml λάδι, τηγανίζουμε τις πιπεριές για 5 λεπτά και τις βγάζουμε. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε και αυτά για 4 λεπτά και τα βγάζουμε.

Στραγγίζουμε την κατσαρόλα από το λίπος που έβγαλαν τα λουκάνικα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μία βράση για 5 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρουμε από τη φωτιά ελέγχουμε το αλατοπίπερο.