από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 

Φασόλια πρασοσέλινο με δυόσμο

Φασόλια πρασοσέλινο με δυόσμο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 3-4 άτομα

200 γρ. φασόλια Πρεσπών (γίγαντες)
3-4 καρότα, κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο
1 κ.σ. πελτέ
2-3 φύλλα δάφνης
150 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και στραγγιγμένο
1 καυτή πιπερίτσα, τσίλι (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε και ρίχνουμε φρέσκο νερό ίσα να τα καλύπτει.

Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, τον πελτέ και τα δαφνόφυλλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, για περίπου 1 ώρα.

Κατόπιν ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον δυόσμο, τα πράσα, το σπανάκι, την πιπερίτσα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.