Υλικά για 6-8 άτομα

2 κιλά μοσχάρι (κατά προτίμηση γάλακτος), ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
1½ κιλό κυδώνια σφικτά, πλυμένα και κομμένα στα 4
2 ποτηράκια του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλας
3-4 γαρίφαλα
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμη 5-6 λεπτά ανακατεύοντάς το συνεχώς ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τις ντομάτες και νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κυδώνια για 3-4 λεπτά. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κυδώνια, κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό για ακόμη 8-10 λεπτά στη φωτιά.

Τips
– Δεν ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, αλλά τα πλένουμε πολύ καλά.
– Οταν θα ρίξουμε τα κυδώνια στο φαγητό, φροντίζουμε το κρέας να μην έχει πολλά υγρά. Δεν θέλουν πολύ βράσιμο, επειδή λιώνουν εύκολα.