χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 φλ. γάλα

250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

2 αβγά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι και πιπέρι

κεφαλοτύρι, τριμμένο, για την κρούστα

έ.π. ελαιόλαδο για το ταψί και το τελείωμα

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε 2 κ.σ. κρύο γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη διαλυμένη μαγιά, τη φέτα, τα αβγά, το αλεύρι, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

3. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tips

Η εύκολη αυτή τυρόπιτα είναι στην ουσία μια βάση. Αν θέλουμε, μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά, πιπεριές, ζαμπόν, κοτόπουλο, μανιτάρια ή οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό.

Στη Θεσσαλία, την μπατζίνα τη φτιάχνουν με φρέσκα κολοκυθάκια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα τρίψετε 1 κιλό κολοκύθια, θα τα στραγγίξετε και θα τα προσθέσετε στο μείγμα.