Χρόνος προετοιμασίας: 5, μαγείρεμα: 20

Υλικά για 4 άτομα

2 φλ. φακές, χοντρές

8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 στήθη από κοτόπουλο, σε μπουκιές

1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές και τις βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να βράσουν al dente χωρίς να διαλυθούν.

2 Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο μεταξύ σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.

4. Ρίχνουμε το αλάτι, το κύμινο, το κόλιανδρο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά.

5. Απλώνουμε σε μια πιατέλα τις φακές, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο.

6. Περιχύνουμε με το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή μαζί με λίγο γιαούρτι και αραβικές ζεστές πίτες.

Tips

Αντί για φακές χρησιμοποιήστε ροβίτσα ή πολύ ψιλά πράσινα ινδικά φασόλια που βρίσκουμε στα έθνικ μπακάλικα.