Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. ρεβίθια
2 κ.σ. σουσάμι
1-2 σκελίδες σκόρδου,πολτοποιημένες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. κοφτό κύμινο,τριμμένο
3-4 .σ. έ.π. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή μέτρια καυτερό
1 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από την προηγουμένη τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, το οποίο και αλλάζουμε 2-3 φορές. Την επομένη τα στραγγίζουμε.
- Τα βράζουμε σε άφθονο νερό για περίπου 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους και τα αλατίζουμε.
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσει λίγο.
- Αλέθουμε στο multi τα ρεβίθια με ½ φλιτζάνι από το ζωμό τους και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο μέχρι ο πουρές να έχει ωραία υφή, χωρίς να είναι νερουλός.
- Προσθέτουμε στον πουρέ όλα τα υλικά εκτός από την κάππαρη και το μισό σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον πουρέ να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Σερβίρουμε τον πουρέ πασπαλίζοντάς τον με την κάππαρη και το υπόλοιπο σουσάμι.
Tips
Ο πουρές ρεβιθιών ταιριάζει ωραιότατα με ψαράκια στον φούρνο όπως ο γαύρος αλλά και μεγαλύτερα σε φέτες.
Στέκεται πολύ ωραία και πλάι σε αρνίσια κεμπάπ.