Υλικά για 4-6 άτομα
4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2-3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ κ.κ. ρίγανη (προαιρετικά)
150 γρ. φέτα, τριμμένη
αλάτι
1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε τις ντομάτες για μισή ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα νερά τους (δεν τις στύβουμε). Τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και τις αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τη φέτα και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι αναμειγνύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Προσοχή: δεν βάζουμε κουταλιές πολύ κοντά την μία στην άλλη, διότι ο χυλός φουσκώνει και θα κολλήσουν. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.