Οταν στο ΒΗΜΑGOURMET αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την κουζίνα μας για να λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, και ως ένας χώρος όπου θα συναντούσαμε τους αναγνώστες μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόση επίδραση θα είχε αυτό στις ζωές όλων μας. Είναι εντελώς διαφορετικό να δημιουργείς ένα περιοδικό για τον μέσο αναγνώστη, έτσι όπως αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις των ειδικών, και εντελώς διαφορετικό να δημιουργείς ένα περιοδικό για τον γλυκύτατο κ. Πάνο που πάντα προθυμοποιείται να βοηθήσει τον σεφ μας στη διάρκεια του σεμιναρίου, τη Μαρία που είναι αρχάρια αλλά έχει πολλή όρεξη να μάθει να μαγειρεύει, την Ξανθίππη που θέλει να ανανεώνει το φαγητό που προσφέρει στα παιδιά της, τους δεινούς μάγειρες κύριο και κυρία Παπαγεωργίου, που έρχονται μόνο στα σαββατιάτικα σεμινάρια καθώς προσέχουν τα εγγόνια τους…

Μας συγκινήσατε πολύ που θελήσατε να είστε μαζί μας στα προγραμματισμένα σεμινάρια την παραμονή και την επαύριο του δημοψηφίσματος. Ηταν ωραίο αυτό που ζήσαμε: όλοι ενωμένοι και γοητευμένοι από τις γεύσεις και τα αρώματα της κουζίνας του ΒΗΜΑGOURMET και της έμπνευσης του σεφ μας Στέλιου Μαστοράκου. Θα χαρούμε να σας ξαναέχουμε κοντά μας στα σεμινάρια του Σεπτέμβρη.

Ως τότε όμως έχουμε φροντίσει να σας κρατήσουμε νόστιμη συντροφιά με ιδέες που δεν απαιτούν πολλή ώρα πάνω από το μάτι: ο Λευτέρης Λαζάρου μας έδωσε ψαροσυνταγές που μαγειρεύονται στο άψε-σβήσε, ο Στέλιος Μαστοράκος δημιούργησε αλμυρές και γλυκές συνταγές με τη βοήθεια του μπλέντερ, ο Νικόλας Νικολακόπουλος μας έδειξε πώς να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, ο Γιάννης Μπαξεβάνης επαναπροσδιόρισε την έννοια της σαλάτας. Και φυσικά δεν ξεχάσαμε τις σταθερές μας στήλες του καθημερινού και κυριακάτικου φαγητού, των ΠΟΠ προϊόντων, της κλασικής και πειραγμένης συνταγής, της οικιακής οικονομίας.

Καλές διακοπές!