Πρωτότυπες και τραγανές µπουκιές που θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλµού.

Υλικά

(για περίπου 25 κοµµάτια)

  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι ή ½ κιλό σκληρό αλεύρι + ½ κιλό κίτρινο αλεύρι τύπου Μ
  • 450 ml νερό, κρύο
  • 30 γρ. µαγιά, νωπή
  • 20 γρ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • λίγο θυµάρι

Εκτέλεση

1. Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά και τα ζυµώνουµε καλά µε το χέρι (µπορεί να γίνει και σε µίξερ µε µπράτσο). Καλύπτουµε τη ζύµη µε καθαρή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για µισή ώρα.

2. Κόβουµε τη ζύµη σε µπαλάκια 50-60 γρ. και τα αφήνουµε, σκεπασµένα µε πετσέτα, να ξεκουραστούν στο ψυγείο. Την ώρα του φαγητού ανοίγουµε κάθε µπαλίτσα σε λεπτό στρογγυλό πιτάκι και τηγανίζουµε αµέσως σε φριτέζα (σαν λουκουµάδες). Μόλις φουσκώσουν, ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τηγανίζουµε µέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώµα.