Οσοι περίμεναν πόλεμο μέχρις εσχάτων, σκηνές από τον «Πόλεμο των Ρόουζ» ή ανάλογες με αυτές που είχαμε δει στην Ελλάδα όταν χώριζαν ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Τζούλια Παπαδημητρίου, μάλλον θα απογοητευτούν.

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί κατέληξαν πριν από μερικές ημέρες σε συμφωνία σχετικά με την κηδεμονία των έξι παιδιών τους, που ηλικιακά κυμαίνονται μεταξύ 8 και 15 ετών, με την 41χρονη σταρ του Χόλιγουντ να αναλαμβάνει την αποκλειστική επιμέλειά τους και τον 52χρονο ηθοποιό να περιορίζεται σε «θεραπευτικές επισκέψεις» («therapeutic visits» τις αποκαλούν), έναν όρο που μας θύμισε το «συνειδητό ξεζευγάρωμα» («conscious uncoupling») της Γκουίνεθ Πάλτροου και του Κρις Μάρτιν.

Η είδηση αυτή ξάφνιασε όσους είχαν πληροφορηθεί ότι στις 4 Νοεμβρίου ο Μπραντ Πιτ είχε ξεκινήσει τη νομική διαδικασία διεκδίκησης κοινής επιμέλειας. Υπενθυμίζουμε πως η Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, μερικές ημέρες έπειτα από ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Πιτ φέρεται να λογομάχησε έντονα απειλώντας με χρήση σωματικής βίας στον μεγαλύτερο γιο τους κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής ιδιωτικής πτήσης. Η Τζολί μίλησε για αγεφύρωτες διαφορές και οι δικηγόροι της προέταξαν την υγεία της οικογένειας ως βασικό λόγο για την απόφασή της. Δώδεκα χρόνια πέρασε συνολικά μαζί το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2014.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει πως η απόφαση πάρθηκε με τη συμβολή ειδικών σε θέματα παιδικής φροντίδας και πρόνοιας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δοθούν στο κοινό άλλες λεπτομέρειες. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι την επίτευξη της συμφωνίας ο Πιτ και η Τζολί μοιράζονταν την επιμέλεια των τέκνων τους, είχαν μάλιστα συμφωνήσει αμφότεροι να συναντούν ψυχοθεραπευτές. «Πιστεύουμε πως όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν στη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων της οικογένειας και ζητούν τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» κατέληξε το κείμενό τους. Ειρήνη υμίν.

Γ.Ν.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ