Αυτή την Κυριακή, 26 Μαΐου, στοBHmagazino:
Ο αιώνας της Κίνας
Το 2030 θα είναι η οικονομία της Κίνας δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή των ΗΠΑ; Θα αποτελεί ο κόκκινος γίγαντας τη νέα υπερδύναμη ή πρόκειται απλώς για μια «οικονομική φούσκα»; Το ΒΗmagazinoαναζητεί τις απαντήσεις στον πολύπλοκο ασιατικό γρίφο.
Μέσα στο εργαστήριο των ονείρων
Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι ο διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής του ΜΙΤ των ΗΠΑ. Το ΒΗmagazino παρουσιάζει το Media Lab, που αποδύεται σε ένα νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα έρευνας και μιλάει με τον έλληνα επιστήμονα, ο οποίος μάς ξεναγεί στο καταφύγιο της γνώσης.
Τζων Μπάνβιλ: «Με έλκει η διπλοπροσωπία και η διττότητα»
Ο βραβευμένος με Μπούκερ συγγραφέας μιλάει στο BHmagazino για το νέο του βιβλίο, «Αρχαίο φως», για τον Μπόρχες, τους ιρλανδούς γίγαντες και τους σπάνιους αναγνώστες.
Βίοι παράλληλοι
Από εθνικοί ήρωες, απόκληροι. Από σύμβολα υπερηφάνειας, αιτίες ντροπής. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ υποδύεται τον Ντομινίκ Στρος-Καν στην ταινία «WelcometoNewYork». Στην πραγματικότητα, όμως, οι διαδρομές τους είναι μια παράλληλη πορεία προς την υποταγή στα κατώτερα ένστικτα.
Κούλης Γιαννουκάκος: «Στα επόμενα 50 χρόνια, ο καρκίνος θα είναι ιάσιμος»
Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μοριακής Διαγνωστικής του Δημόκριτου μιλάει στο ΒΗmagazino για την Αντζελίνα Τζολί, τη διαπλοκή του καρκίνου και το κόστος των εξετάσεων.
Επιστήμονας ετών 16
Ο Τζακ Αντράκα, ο έφηβος που κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεστ για την πρόγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας, μιλάει στο ΒΗmagazino για τη γενιά τουInternet, για τη μητέρα του και για το παράδοξο του να είσαι επιστήμονας σε τόσο νεαρή ηλικία.
Το τέλος του ταμπού
Μια νέα καμπάνια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής σπάει τα ταμπού σχετικά με την πρόωρη εκσπερμάτιση.
Γυμναστική 7 λεπτών
Μια νέα μέθοδος γυμναστικής έρχεται από την Αμερική για να συμπυκνώσει χρόνο και αποτελεσματικότητα.