Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ. και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.{{{ audio1 }}}

Για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.

«Θα συνεδριάσουν όλα τα αρμόδια όργανα του κόμματος, και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν μπορώ να σας πω τώρα (για συνέδριο), αλλά η λογική μας είναι να συζητήσουμε τα πάντα στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Ως προς το αποτέλεσμα, θα υπάρξει διάλογος και βεβαίως για τις πολιτικές στοχεύσεις.»

Για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Εμείς, έχουμε τοποθετηθεί για την υποψηφιότητα του ΠτΔ. Άλλοι έπαιξαν με τους θεσμούς για να έχουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τώρα, η πρωτοβουλία θεσμικά και συνταγματικά δεν ανήκει σε εμάς. Ανήκει στην κυβέρνηση. Ανήκει στον πρωθυπουργό και μετά, αφού υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση, θα συζητήσουμε και θα τοποθετηθούμε για το θέμα αυτό και τις προτάσεις, και εμείς και όλα τα κόμματα. Να το πω διαφορετικά: ούτε ανοίγει ούτε κλείνει κανένα θέμα. Αυτό που λέμε είναι ότι η πρωτοβουλία πλέον ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Όταν θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, τότε θα τοποθετηθούμε και εμείς και τα υπόλοιπα κόμματα.»