Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., τον Αντ. Σαμαρά και τον Δ. Αβραμόπουλο.{{{ audio1 }}}

Για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο Αλ. Τσίπρας για το σχηματισμό της κυβέρνησης

«Είναι πάρα πολύ σωστό. Δεν έχει χρόνο για χάσιμο η χώρα, συνεπώς ήταν πολύ ορθό να τελειώσει πολύ γρήγορα η ιστορία του σχηματισμού κυβερνήσεως.»

Για τη στάση της Γερμανίας

«Οι Γερμανοί δεν είναι σαν κι εμάς, Βαλκάνιοι. Δεν κάνουν τσιριτσάντζουλες και δεν τους αρέσει το παζάρι. Ό,τι λένε, το εννοούν.»

Για τη Ν.Δ. και τη στάση Σαμαρά

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε ως αστείο δεν πρέπει να ακούγεται. Ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει τρικλοποδιά στον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση; Η ήττα είναι ήττα, αλλά δεν είναι και τόσο βαριά. Δεν βλέπω καμιά καταστροφή. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Καλό είναι να συναντιόμαστε και να μιλάμε, γιατί έχω προσωπική άποψη και δεν είμαι τόσο των διαδικασιών, επειδή αυτά είναι αριστερίστικα. Ως βουλευτής και μέλος της Ν.Δ., θα έλεγα να γίνει συνέδριο. Δεν είναι κακό αυτό.»

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

«Να δούμε πρώτα αν θα είναι υποψήφιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι παντελώς αδιανόητο να έχεις πάρει ένα τόσο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο στην Ε.Ε. και να το εγκαταλείψεις. Εγώ, στη θέση του, δεν θα το έκανα. Το χειρότερο για την Ελλάδα είναι ότι αν αφήσει το χαρτοφυλάκιο αυτό, θα το χάσει η Ελλάδα και αγωνίστηκε γι’ αυτό τόσο σκληρά ο Σαμαράς. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ο Γιούνκερ αυτό το χαρτοφυλάκιο σε έναν Επίτροπο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. θα αποφασίσει ποιος είναι ο υποψήφιος που υποστηρίζει και οι βουλευτές της Ν.Δ. θα ψηφίσουμε τον υποψήφιο που υποστηρίζει το κόμμα μας.»