Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για την καταγγελία Χαϊκάλη, την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο εκλογών.{{{ audio1 }}}

Για την καταγγελία Χαϊκάλη

«Ξέρουμε πώς τον λένε αυτόν; Έχουμε όνομα; Αντιλαμβάνεστε ότι το κρίσιμο είναι να δούμε πώς τον λένε και τι σχέση έχει. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, διότι δεν έχουμε περιθώριο δικαστικών χρόνων και το θέμα πρέπει να τελειώσει επί τόπου. Να μας πουν μέσα στις επόμενες ώρες ονόματα και διευθύνσεις και να ελεγχθούν τα πάντα. Δεν υπάρχει περιθώριο ολιγωρίας από τη δικαστική πλευρά. Πρέπει να τελειώσει στο άμεσο χρονικό διάστημα.»

Για την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο εκλογών

«Η μόνη πρωτοβουλία που θέτει ένα θεσμικό πλαίσιο, από αυτές που ξέρω, είναι η πρωτοβουλία των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι και μια θέση που έχει διατυπώσει το Ποτάμι και είναι εξωκοινοβουλευτική. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλά για κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Για την ημερομηνία των εκλογών, εκείνο που πρέπει να αποφύγουμε είναι να επιτείνουμε την πολιτική αστάθεια. Είναι το ζητούμενο για την πολιτική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Αυτόν τον παράγοντα, θέλω να τον βγάλω απ’ έξω και θέλω η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της μέχρι τη λήξη της συνταγματικής της θητείας. Δεν μπορεί να υπάρξει μια ημερομηνία εκλογών που θα αναιρεί αυτή την επιδίωξη, όπως ο παράγοντας της πολιτικής αστάθειας. Το να ανοίξει μια συζήτηση που θα προσδιοριστεί μια χρονική στιγμή, την οποία θα κρίνουν κατάλληλη οι πολιτικές δυνάμεις, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, προφανώς αυτή η συζήτηση κάποιες στιγμές θα ανοίξει. Μπορεί να λέμε ότι θα πάμε μέχρι το τέλος της θητείας τώρα, αλλά εμπειρικά ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν πάει ως το τέλος της θητείας.»