Την Παρασκευή 11 Ιουλίου ο δικηγόρος του Η. Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης, μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη.{{{ audio1 }}}

Περί ευσυνειδησίας και υπερασπιστηκού καθήκοντος:

«Αντιλαμβάνομαι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει όχι μόνο νομική διάσταση, αλλά και πολιτική. Εγώ, όμως είμαι υποχρεωμένος, ταγμένος στο υπερασπιστηκό μου καθήκον, να επικεντρώνω τη προσοχή μου στο πρόσωπο του κατηγορουμένου. Η θέση του κατηγορουμένου είναι ιερή βάση του νομικού μας πολιτισμού. Άρα, λοιπόν, πρέπει να εκτελέσω το καθήκον μου με απόλυτη ευσυνειδησία.»

Για πιθανές παρεμβάσεις:

«Σε αυτό το καθήκον δεν επιτρέπω ούτε παρεμβάσεις ούτε συμβουλές ούτε παραίνεσης και θα πρέπει να το αποσαφηνίσουμε. Έγινε μακρύς – ειλικρινείς διάλογος μεταξύ εμένα και του εντολέα μου. Ήταν κοινή απόφαση να μην τον συνοδεύσω στην απολογία του τη συγκεκριμένη μέρα. Δεν θα αναφερθώ σε πρόσωπα και καταστάσεις . Ο κ. Μιχαλόλιας είναι εξαίρετος συνάδελφος και τον σέβομαι απόλυτα. Όλους τους συναδέλφους τους τιμώ. Το μόνο που ζητώ από όλους, προς πάσα κατεύθυνση, είναι να σέβονται την ιερή σχέση που έχω με τον κάθε εντολέα μου, ανεξάρτητα από την υπόθεση. Δεν έχουμε προσωπική διαφορά (για Κασιδιάρη), έχουμε διαφορά προσέγγισης και επαναλαμβάνω, στην υποστηρικτική τακτική του εντολέα είμαι ο απόλυτος υπεύθυνος – ο αρχηγός, οτιδήποτε άλλο είναι πολιτικό δεν με αφορά, δεν το εμπλέκω και αποφεύγω να επηρεάζει το ένα με το άλλο.»