Κουνελάκια, κορίτσια με μεγάλα μάτια, μαγεία και μυστήριο είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του βιβλίου του ζωγράφου Μαρκ Ρύντεν.

Γεννημένος πριν σαράντα οκτώ χρόνια στο Όρεγκον, σπούδασε Illustration στην Πασαντίνα και πλέον ζει και εργάζεται σε ένα στούντιο που μοιράζεται με την σύζυγό του στο Λος Άντζελες. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν κάνει ναρκωτικά. Το μόνο που κάνει είναι να σχεδιάζει ακατάπαυσα.

Οι πίνακές του έχουν εκτεθεί κατά καιρούς σε γνωστά μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο. Ανάμεσα σε δεκάδες σόλο εκθέσεις, οKirk Hammett των Metallica φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Guitar World, κρατώντας μια περίεργη, ζωγραφισμένη στο χέρι κιθάρα.

Συνηθίζει να συνδυάζει θέματα της pop κουλτούρας με τις τεχνικές που θυμίζουν κάτι από τα παλιά, έχοντας δημιουργήσει ένα μοναδικό και χαρακτηριστικό στυλ που καθιστά ασαφή τα παραδοσιακά όρια μεταξύ της τέχνης.

Τελευταίο του έργο είναι η έκδοση «Pinxit». Ένα «μαγικό» και ιδιαίτερο άλμπουμ που σε κάνει να νιώθεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων ή σαν να βγήκες από ταινία του Τιμ Μπάρτον.

Κυκλοφορεί από τον αγγλικόεκδοτικό όμιλο Taschen με τον υπότιτλο Fuzzy bunnies, big-eyed girls, meat, magic, and mystery (Mark Ryden’s carnival of curiosities) σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Είναι μια καλλιτεχνική έκδοση με εξαιρετική ποιότητα χαρτιού, με χρυσό γέμισμαστο εξώφυλλό του και δώρο μια αυθεντική μεταξοτυπία με την υπογραφή του καλλιτέχνη.

Θα υπάρξουν δαθέσιμα μόνο 1000 αριθμημένα αντίτυπα και θα πωλείται μέσα σε πολυτελές κουτί από ύφασμα με τιμή € 675.