Βασικές οδηγίες

 *Μετρήστε το διαθέσιμο μήκος και πλάτος του μπαλκονιού σας για να καταλήξετε στην ιδανική κατηγορία γλάστρας (ζαρντινιέρα, στρογγυλή, ψηλή, φαρδιά….). Σημαντικός παράγοντας είναι και η στατικότητα του μπαλκονιού – οι βαριές, κεραμικές γλάστρες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.   

 *Επιλέξτε αειθαλείς θάμνους για να διατηρείτε ζωντανό το φράκτη σας όλο το χρόνο. Ενδιάμεσα, μπορείτε να φυτέψετε εποχικά ανθοφυτά για να χαρίσετε χρώμα και ευωδιές.

 

*Κλαδέψτε και μορφοποιήστε τα φυτά και τους θάμνους που επιλέξατε σε τέτοιο ύψος ώστε να μην εμποδίζουν το φυσικό φως να περνά στο σπίτι σας.

 

*Στην βάση της γλάστρας-ζαρντινιέρας τοποθετήστε ελαφρόπετρα ή περλίτη για να εξασφαλίσετε την καλύτερη αποστράγγιση του νερού. Πριν προσθέσετε το χώμα, στρώστε ένα κομμάτι γεωυφάσματος από το οποίο περνά το νερό αλλά όχι το χώμα.

 

*Μην παραλείψετε να ζητήσετε το ειδικό φυτόχωμα για εξωτερικούς χώρους καθώς και, αν οι γλάστρες/ζαρντινιέρες είναι πλαστικές, το σχετικό μεταλλικό διαχωριστικό για να μην «ανοίξουν» από την πίεση που θα ασκούν σταδιακά οι ρίζες.

 

*Μην διστάσετε να ρωτήσετε τον υπεύθυνο του φυτωρίου να σας συμβουλεύσει σχετικά με την ιδανική σειρά που θα φυτέψετε τα φυτά σας ώστε να αναπτυχθούν πιο σωστά.