Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν κ. Αντριάνο Γκαλιάνι βλέποντας τους πρωταθλητές Ιταλίας να αδικούνται για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα από τους βοηθούς διαιτητές που δεν καταμέτρησαν γκολ των Ροσονέρι (απέστειλε επιστολή προς την ιταλική ομοσπονδία ζητώντας άμεσα τη χρήση επιπλέον διαιτητών στους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος. Για την 30ή αγωνιστική του Καμπιονάτο η Μίλαν έμεινε στο 1-1 με την Κατάνια και ο διαιτητής δεν μέτρησε γκολ του Ρομπίνιο, ενώ η μπάλα πέρασε εμφανώς τη γραμμή του τέρματος, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους.

«Καταλαβαίνω ότι η χρήση τεχνολογίας συναντά εμπόδια που ενδέχεται να αποδειχθούν αξεπέραστα, ωστόσο δεν βλέπω τον λόγο να μην χρησιμοποιθούν επιπλέον διαιτητές, όπως συμβαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις» έγραψε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Τζιανκάρλο Αμπέτε ο κ. Γκαλιάνι.

Οσον αφορά στον επαναληπτικό προημιτελικό της Τρίτης (21.45) στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μπαρτσελόνα (0-0 το πρώτο ματς στο Μιλάνο), η Μίλαν θα επιχειρήσει να επαναλάβει ό,τι και η Ιντερ πριν από δύο χρόνια, η οποία είναι η μοναδική ομάδα που υποχρέωσε τους Μπλαουγκράνα σε αποκλεισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτή τη φορά μάλιστα η Μίλαν θα έχει στη διάθεσή της τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στο «Καμπ Νου» για πρώτη φορά μετά την πώλησή του στους Ροσονέρι από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2010. Ο διεθνής σουηδός επιθετικός απουσίασε από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων (2-2).

«Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα είναι παιχνίδι κυριαρχίας και το ίδιο συνέβη και απέναντι στη Μίλαν, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη αντίπαλος έχει αποδείξει ότι ακόμη κι αν δεχτεί γκολ, μπορεί να το ανταποδώσει και για αυτό πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα» είπε ο νεαρός ακραίος επιθετικός των Μπλαουγκράνα Πέδρο.

Απόντες από πλευράς Μπαρτσελόνα που είναι αήττητη στο «Καμπ Νου» από τον Σεπτέμβριο του 2010 σε 51 συνεχόμενα ματς θα είναι ο επιθετικός Νταβίντ Βίγια και ο αμυντικός Ερίκ Αμπιντάλ, ενώ σοβαρότερα προβλήματα έχει η Μίλαν από την οποία θα απουσιάσουν οι Τιάγκο Σίλβα και Μαρκ φαν Μπόμελ.

Με το άνετο εκτός έδρας 2-0 ως… προίκα από την πρώτη αναμέτρηση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Μαρσέιγ στον επαναληπτικό της Τρίτης (21.45) που θα διεξαχθεί στην «Αλιάντς Αρένα» της γερμανικής μεγαλούπολης.

Η τετράκις πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κερδίσει τα 12 από τα 13 πρόσφατα ματς της στο Μόναχο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ προέρχεται από επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις εξακολουθώντας να διεκδικεί το «τρεμπλ» (πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας και Τσάμπιονς Λιγκ).

«Θέλουμε να φτάσουμε στα ημιτελικά» είπε ο αρχηγός της Μπάγερν Φίλιπ Λαμ και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται από τα πρόσφατα αποτελέσματα». Από την άλλη πλευρά η Μαρσέιγ έχει ηττηθεί στα οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.