Καιρού επιτρέποντος, ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τρίτης (13.00, ΑΝΤ 1) θα αντιμετωπίσει στο στάδιο «Λουζνικί» της Μόσχας την Ρουμπίν Καζάν για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι η δεύτερη φορά που οι ερυθρόλευκοι επισκέπτονται τη ρωσική πρωτεύουσα για επίσημο παιχνίδι. Στις 30 Σεπτεμβρίου 1971 είχαν νικήσει την Ντιναμό Μόσχας για το Κύπελλο Κυπελλούχων με 2-1, αλλά στην επόμενη φάση δεν πέρασαν. Δύο εβδομάδες πριν είχαν χάσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0.
Το παιχνίδι αρχικά ήταν να ξεκινήσει στις 19.00. Λόγω των καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε στις 17.00 για να καταλήξει με απόφαση της UEFA στις 13.00. Την ώρα του αγώνα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ μείον 15 και μείον 18 βαθμούς. Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ότι δεν τον τρομάζει ο ρωσικός χειμώνας. Το αποτέλεσμα θα δείξει.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα αγωνισθούν για πρώτη φορά σε παρόμοιες θερμοκρασίες, αλλά το πολικό ψύχος δεν κάνει διακρίσεις. Υπό ανάλογες συνθήκες η Ρουμπίν ηττήθηκε πέρυσι 2-0 από την ολλανδική Τβέντε, στο ίδιο γήπεδο, τον ίδιο μήνα και για την ίδια διοργάνωση.
Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ανακοίνωσε τον παίκτη ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Θα πρέπει όμως να θεωρείται δεδομένο ότι παρτενέρ του Ούλοφ Μέλμπεργκ θα είναι ο Ιβάν Μαρκάνο με τον Χοσέ Χολέμπας να επιστρέφει στο αριστερό άκρο. Αγνωστο παραμένει επίσης αν θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα ο επιρρεπής σε τραυματισμούς τη φετινή περίοδο Αριέλ Ιμπαγάσα. Το ψύχος προσφέρεται για θλάσεις, «Το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι μια μεγάλη επιβάρυνση για τον οργανισμό των παικτών» δήλωσε ο προπονητής της Ρουμπίν κ. Κουρμπάν Μπερντίεφ. Την άποψη αυτή ενίσχυσε ο ποδοσφαιριστής της Ζενίτ Ρομάν Σιρόκοφ ο οποίος αναφερόμενος στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Μπενφίκα την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα με τη θερμοκρασία ανεβασμένη στους μείον 7, τόνισε ότι «με τέτοιο καιρό η μπάλα είναι πέτρα και μπορείς να σπάσεις το πόδι σου».
Ο ισπανός προπονητής έχει στη διάθεσή του τους Μιραλάς και Μανιάτη οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες από τον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ. Το ερώτημα είναι αν θα ρισκάρει να πρεσάρει την Ρουμπίν όπως έκανε στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αρσεναλ και την Μαρσέιγ, ή θα προτιμήσει να παίξει από την άμυνα περιμένοντας την αντίπαλό του. Από τους παίκτες του ζήτησε πάντως πάθος μανάλογο ε εκείνο που έδειξαν στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Η Ρουμπίν βρίσκεται στη Μόσχα από την Κυριακή και σήμερα θα περιμένει να φτάσουν από το Καζάν οι λιγοστοί οπαδοί της που θα διανύσουν τα 800 χλμ για να δουν το παιχνίδι. Απών είναι ο τερματοφύλακας Ριζικόφ που είναι τιμωρημένος και ο Ρ. Γερεμένκο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής επειδή αγωνίστηκε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα χρώματα της Ντιναμό Κιέβου. Ερωτηματικό παραμένει αν θα ξεκινήσει το παιχνίδι ο Παραγουανός επιθετικός Βαλντές ο οποίος επανήλθε έπειτα από τραυματισμό στο τελευταίο φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου και δεν είναι απολύτως έτοιμος.

Αν δεν αγωνισθεί θα τον αντικαταστήσει ο Ντιαντούν όπως και στο β΄ ημίχρονο του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου (2-1). Με επιθετικό δίδυμο Βαλντές – Μάρτινς η Ρουμπίν αγωνίστηκε εναντίον της Ντιναμό με σχήμα 4-4-2, το οποίο έγινε 4-2-3-1 στην επανάληψη και με τον Μάρτινς να παίζει πίσω από τον Ντιαντιούν. Τη δημιουργική δουλειά της Ρουμπίν την κάνουν πάντως από τα πλάγια ο Κασάεφ και ο Καραντενίζ. Ετοιμος να αγωνισθεί είναι και ο ισραηλινός μέσος Νάτχο ο οποίος ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στα τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε η Ρουμπίν στην Ισπανία.