Το θέμα της αξιοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος συζήτησαν το πρωί της Τετάρτης σε συνάντηση που είχαν ο βουλευτής με Το Ποτάμι κ. Νίκος Ορφανός με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη. Και οι δύο συμφώνησαν πως η αξιοποίηση «θα δώσει ανάσα ζωής στο λιμάνι και την περιφέρεια του Πειραιά».
Ο κ. Γαβρίλης ενημέρωσε τον κ. Ορφανό για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μεταξύ των οποίων η γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης, η υποχρηματοδότηση του Πειραιά, η διαχείριση υγρών αποβλήτων στην Ψυττάλεια και η διαχείριση των απορριμμάτων από τους δήμους.
Από την πλευρά του ο βουλευτής εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θολό τοπίο που εξακολουθεί να υπάρχει για την εκμετάλλευση της ΝΕΖ, με τον οποίο συμφώνησε και ο αντιπεριφερειάρχης, αλλά και με την αξιοποίηση του ΟΛΠ.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι μία επωφελής συμφωνία για την ανάπτυξη της Ζώνης και της ευρύτερης περιοχής του λιμανιού του Πειραιά που θα δώσει στην πόλη την ευκαιρία που χρειάζεται για την ανάπτυξη των υποδομών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.