Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής για να απολογηθεί ο Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, 2 Οκτωβρίου, στον Βύρωνα, και κατηγορείται ότι είναι μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».

Εξω από τα γραφεία του ανακριτή, στην οδό Λουκάρεως είχαν συγκεντρωθεί περί τους 70 ομοϊδεάτες του, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Ο Σταμπούλος αρνήθηκε να απολογηθεί επί της ουσίας όπως αναμενόταν παρότι επί διόμιση ώρες βρισκόταν στο ανακριτικό γραφείο στο Εφετείο για να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.

Για «πανηγύρι» έκανε λόγο η συνήγορός του κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, εισαγγελέας και ανακριτής πάντως τον έκριναν προφυλακιστέο.

Αμέσως μετά την απολογία του η κυρία Κούρτοβικ δήλωσε ότι«το υλικό δεν ανταποκρίνεται με αυτό που παραδόθηκε στον ανακριτή» και εκτίμησε ότι «υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου και των τεκμηρίων αθωότητας του κατηγορουμένου».

Πρώτα δίνεται είπε το υλικό στα Μέσα Ενημέρωσης και μετά στον κατηγορούμενο.

Για την ουσία του κατηγορητηρίου είπε ότι δεν έχει συνδεθεί το πρόσωπο του πελάτη της με τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται.

Ο ίδιος δήλωσε στον ανακριτή ότι αρνείται να απολογηθεί έως ότου λάβει γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας.