Μυστήριο καλύπτει ξαφνική «μυστική» επιδρομή, προ 15 ημερών, κλιμακίου του ΣΔΟΕ σε θαλαμηγό γνωστού επιχειρηματία σε μαρίνα της Αθήνας, ύστερα από καταγγελία για ύπαρξη εκεί μεγάλης ποσότητας χρυσού αλλά και τεράστιου χρηματικού ποσού!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος από περιφερειακή υπηρεσία του ΣΔΟΕ, ο οποίος δεν ανακάλυψε οτιδήποτε «αξιοποιήσιμο», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Αυγούστου ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ότι «στη θαλαμηγό του επιχειρηματία υπήρχαν τουλάχιστον 60 κιλά χρυσού και ποσό που προσέγγιζε τα 100.000.000 ευρώ». Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές «η θαλαμηγός μετέφερε αυτό το ποσό από θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους και αυτή η διαδικασία σχετιζόταν με προσπάθεια ξεπλύματος χρήματος για λογαριασμό της ρωσικής μαφίας».
Η πληροφορία που θεωρήθηκε «σχετικά αξιόπιστη» οδήγησε στην απόφαση νυκτερινής εφόδου στελεχών του ΣΔΟΕ στην θαλαμηγό του επιχειρηματία με την παρουσία δικαστικού λειτουργού. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα σχετικό εύρημα ενώ διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο σκάφος -ο ίδιος επιχειρηματίας έχει κι άλλη θαλαμηγό- δεν είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στο Αγιον Ορος αλλά και ούτε είχε μετακινηθεί από τη μαρίνα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών μίλησαν στο «Βήμα» για μια ειδική έρευνα που έπρεπε να γίνει ύστερα από τη σοβαρή καταγγελία. Ωστόσο διατυπώνονται ερωτηματικά για το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης και την προέλευση της συγκεκριμένης αναφοράς που κινητοποίησε το ΣΔΟΕ.