Τις συνθήκες υπό τις οποίες δέχθηκαν την αιματηρή επίθεση, στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, με δράστες περίπου πενήντα χρυσαυγίτες που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια, περιέγραψαν σήμερα, Τρίτη, στην 5η τακτική ανακρίτρια Πειραιά, εννέα μέλη του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.
Στις συμπληρωματικές καταθέσεις τους τα θύματα της επίθεσης φέρεται να υποστήριξαν ότι έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από τη συγκεκριμένη ομάδα, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για άλλη υπόθεση.
Πρόσθεσαν ότι οι δράστες της επίθεσης, όταν έφθασαν στο σημείο άρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Στην αρχή ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται με τα μέλη και τον πρόεδρο του σωματείου των μεταλλεργατών και τελικά τους επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια, φωνάζοντας: «Αυτά που ξέρετε μέχρι τώρα στη ζώνη να τα ξεχάσετε».
Κατά την απρόκλητη επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης του σωματείου.
Τότε, η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα ως δράστες της επίθεσης. Μετά και τις σημερινές καταθέσεις, η εισαγγελία δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.
Σημειώνεται ότι τα τέσσερα συνδικάτα της ζώνης, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, τον Ιούνιο του 2012 είχαν προσέλθει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, όπου κατήγγειλαν ότι κάποιοι εργολάβοι της ζώνης, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να ρίξουν τα μεροκάματα, ζήτησαν την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής και ότι υπήρχαν συνεχείς απειλές.
Τότε μετά την ενεργοποίηση της εισαγγελίας η κατάσταση είχε εκτονωθεί, ωστόσο στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για την πρόσφατη επίθεση, αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να καταθέσουν και νέοι μάρτυρες, αυτή τη φορά σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο.