Εκατοντάδες κάτοικοι του Πειραιά με τις οικογένειες και τα παιδιά τους διασκέδασαν την Πέμπτη το βράδυ στα εγκαίνια του μεγαλύτερου πάρκου της πόλης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του ύστερα από χρόνια για να προσφέρει στους δημότες -και όχι μόνο- στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς. Η δημοτική αρχή του Πειραιά διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή για να γιορτάσει την ανάπλαση του Άλσους Δηλαβέρη, το οποίο για όσους το έζησαν τις περασμένες δεκαετίες αποτελούσε μια όαση πρασίνου μέσα στην πόλη. Τα τελευταία χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Για ένα όμορφο χώρο που θα υποδέχεται τα παιδιά του Πειραιά, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, έκανε λόγο ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, αποδίδοντας τα εύσημα στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας που ανέλαβαν την αναζωογόνηση του πάρκου. Οι παιδικές χαρές, τα χιλιάδες δέντρα, θάμνοι και λουλούδια συνθέτουν το πιο φιλόξενο σκηνικό. Η αναστήλωση δε των ιστορικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου Δηλαβέρη, το τουβλοποιείο και οι καμινάδες, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος, ένας από τους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπλαση ήταν και το ίδιο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία και ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη το οποίο -όπως και το ίδιο το πάρκο- κληροδοτήθηκε στον Δήμο Πειραιά. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε «τραγικά κακή κατάσταση», παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή τόλμησε να κάνει ένα διαγωνισμό στο «Βεάκειο» ο οποίος τελικά απέδωσε 405.000 ευρώ. «Όλα αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για το δικό του το άλσος, που το άφησε για τα παιδιά του Πειραιά» τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να γίνει διαγωνισμός για τη δημιουργία ενός αναψυκτηρίου στον χώρο του Άλσους, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν καφέ ή μια πορτοκαλάδα, με στόχο βεβαίως και την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Ο δήμαρχος έκανε λόγο και για τη δημιουργία ενός παιδικού σταθμού και ενός υπαίθριου θεάτρου. Τέλος, προς τιμήν του πρώτου ιδιοκτήτη του Άλσους θα στηθεί στον χώρο και μια προτομή του Κρίτωνα Δηλαβέρη.