Απεργία πείνας ξεκίνησε τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, αντιτιθέμενος στο κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου που προβλέπεται στο σχέδιο «Αθηνά», και κάλεσε όσους δημότες επιθυμούν να τον ακολουθήσουν, ξεκινώντας κι αυτοί απεργία μαζί του.

Μιλώντας στο vima.gr ο κ. Κατσούλης δήλωσε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή επειδή «ύστερα από ένα μήνα εμπαιγμού και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ύστερα από ένα μήνα κινητοποιήσεων και στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα, έπειτα από τα χθεσινά γεγονότα απρόκλητης αστυνομικής βίας προκειμένου να προστατευθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και μετά την πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας του κ. Σαλμά, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την απεργία πείνας για να απαιτήσουμε με αυτό τον τρόπο να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο μας».
Ο κ. Κατσούλης αναφέρει ότι το κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, που μετρά 30 χρόνια λειτουργίας και έχει καταταχθεί σε διεθνείς αξιολογήσεις ως το τρίτο καλύτερο ΤΕΙ της χώρας, έγινε με άξονα «μικροπολιτικά συμφέροντα και θα δώσει τη χαριστική βολή στην περιοχή που μαραζώνει ήδη από τις πολιτικές του μνημονίου».

Ο κ. Κατσούλης πρότεινε να υψωθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, αλλά και στα καταστήματα της πόλης και επίσης πρότεινε να μην υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των φορέων στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και στη θέση τους να υπάρχει το πανό διαμαρτυρίας. Στα τείχη του κάστρου ανεμίζουν ήδη μαύρες σημαίες. Παράλληλα στις εκδηλώσεις για την Έξοδο για πρώτη φορά αποφασιστηκε να μην προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.

Να θυμίσουμε ότι χθες στο Μεσολόγγι έξω από το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις κάτοικοι της περιοχής.

Σήμερα σπουδαστές του ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά του σχεδίου «Αθηνά», απαιτώντας να μην καταργηθεί, αλλάξει αντικείμενο ή μεταφερθεί αλλού το ίδρυμα.