Βρέθηκε στη ζωή του τυχαία, για χάτη της πήρε μέρος σε μια έκθεση τυχαία και κατέλαβε την πρώτη θέση. Ο εργοθεραπευτής Βαγγέλης Βασιλείου βρέθηκε με το πρώτο βραβείο για την Iris, τη γάτα του, στο πλαίσιο της 20ής –21ης διεθνούς έκθεσης γάτας που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας στις 26-27 Ιανουαρίου στο προθερμαντήριο του γηπέδου Τάε Κβον Ντο στο Δέλτα Φαλήρου.
Μπορεί να μη συνήθιζε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς κατοικίδιων, αλλά ο κ. Βασιλείου πάντα είχε ένα κατοικίδιο στο σπίτι του για συντροφιά. Του έλειπε όμως η επαφή, όπως λέει στο «Βήμα», καθώς «δεν μπορείς να λάβεις αγάπη απ’ τα καναρίνια ή απ’ τα χρυσόψαρα στο ενυδρείο». Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να αγοράσει ένα κατοικίδιο που θα ήταν ανεξάρτητο και θα μπορούσε να το φροντίζει και ο ίδιος.
«Μεγαλώνοντας και όντας πιο υπεύθυνος ένιωσα την ανάγκη να αποκτήσω ένα, αλλά η δουλειά μου δεν μου άφηνε πολλά περιθώρια. Ήθελα ένα κατοικίδιο πιο ανεξάρτητο από έναν σκύλο, οπότε προσανατολίστηκα στη γάτα. Η γάτα όμως έχει πολλές τρίχες… Πρόβλημα για έναν εργένη!» υπογραμμίζει ο κ. Βασιλείου.
Η γνωριμία με την Iris
Τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας σκοπό να δει κάποια ερπετά, είχε επισκεφτεί μια έκθεση κατοικίδιων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων Προβολής. «Παράλληλα είχαν διοργανώσει έκθεση γάτας και εκεί βρήκα τις Sphynx (σ.σ ράτσα γάτας). Ήταν ό,τι καλύτερο, χωρίς τρίχες και με χαρακτήρα πιο κοντά στου σκύλου. Έτσι λοιπόν αγόρασα την Iris» εξηγεί στο «Βήμα».
Όταν ένας φίλος του ανέφερε ότι γινόταν η έκθεση γάτας, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. «Το ξανασκέφτηκα όμως» λέει «και είπα να δηλώσω συμμετοχή έστω την τελευταία στιγμή, για την εμπειρία».
«Όλα, λοιπόν, μέχρι τώρα στην τύχη, που δεν σταμάτησε εδώ!». Την πρώτη μέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού δεν μπόρεσε να πάει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πήγε όμως τη δεύτερη και τελευταία μέρα, την Κυριακή.
«Δήλωσα συμμετοχή στην έκθεση χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μέχρι την ώρα του πρώτου κριτή. Εκεί πήραμε την πρώτη διάκριση για να συνεχίσουμε στις απογευματινές κρίσεις. Σε κάθε κατηγορία που διαγωνιζόμασταν βγαίναμε πρώτοι ώσπου φτάσαμε στον μεγάλο τελικό και βγήκαμε Best of Best I (πρώτοι των πρώτων!)» δήλωσε στο «Βήμα» ο περήφανος ιδιοκτήτης της Iris.
Διεθνής έκθεση γάτας
Αν θέλετε και εσείς να βρεθείτε στη θέση του κ. Βασιλείου και να διεκδικήσετε το πρώτο βραβείο με τη γάτα σας, δεν έχετε παρά να δηλώσετε μέρος στην επόμενη διεθνή έκθεση που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2014.
Η έκθεση αφορά γάτες όλων των ηλικιών και ειδών, οι οποίες διαγωνίζονται για το πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά τους σε σχέση με αυτά που καθορίζουν τα διεθνή στάνταρ της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Γάτας (FIFe). Έτσι, οι γάτες που συμμετέχουν στην έκθεση θα πρέπει:
– να είναι τουλάχιστον 3 μηνών
– να έχουν υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο πριν από την έκθεση
– να είναι γραμμένες, όπως είναι λογικό, στον κατάλογο της έκθεσης
– να έχουν κομμένες τις άκρες των νυχιών τους
– να είναι υγιείς και να μην έχουν εμφανείς σημάδια οποιασδήποτε μορφής αρρώστιας ή κακουχίας
– να είναι εμβολιασμένες κατάλληλα για την ηλικία τους που αποδεικνύεται στο βιβλιάριο υγείας τους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο site του Ελληνικού Ομίλου Γάτας.
Όσοι έχετε σκυλάκι ως κατοικίδιο και επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε αντίστοιχη έκθεση, υπάρχει (πιο κοντινή) λύση. Δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2013 στη «Διπλή Διεθνή Έκθεση Σκύλων» την οποία διοργανώνει ο Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαρτίου 2013 στον χώρο του ΕΚΕΠ. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και φόρμες συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ομίλου.