Αστατος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες μέρες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, γεγονός που θα ρίξει τη θερμοκρασία. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από 1-11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2-11 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9-17 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην Αττική προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσουν σε βόρειους μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βροχερός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 5-8 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίς στις ανατολικότερες και νότιες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βροχές και χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση: στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 3 μπρφόρ.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες έπειτα από ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί: να αποφύγουν τις μετακινήσεις, και ειδικά τις ακτές και γέφυρες σε ρέματα και χειμάρρους, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Ζημιές στην Αλεξανδρούπολη

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε περισσότερες από 60 περιπτώσεις, τόσο για απεγκλωβισμό 18 ατόμων από σπίτια και οχήματα, όσο και για την άντληση υδάτων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους που πλημμύρισαν.

Η βροχόπτωση συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση, ενώ για περίπου δέκα λεπτά μεγάλο τμήμα της πόλης παρέμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, λόγω της βροχής και της λάσπης, διεκόπη η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Νέας Χηλής. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στον οικισμό της οδού Αβαντος, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Ν. Χηλής και της Παλαγίας.

Η καταγραφή των ζημιών θα γίνει από συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης.