Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου ομάδες απεργών εργαζόμενων αλλά και φοιτητών ακροαριστερών σχημάτων που τους υποστηρίζουν, επιβάλλουν πλέον τον «νόμο της βίας».

Χθες θύματα έπεσαν καθηγητές αλλά και φοιτητές του Ιδρύματος που προσπάθησαν εθελοντικά να μαζέψουν τα σκουπίδια αλλά δέχθηκαν βίαιη επίθεση από φοιτητές και απεργούς οι οποίοι τους χαρακτήρισαν «απεργοσπάστες».
Η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν μπορεί να παρέμβει πλέον στη επίλυση του ζητήματος, ενώ επιτακτική θεωρούν πολλοί πανεπιστημιακοί την επέμβαση των Αρχών.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, όπως ανακοίνωσε «αφού ενημερώθηκε για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση έργω εναντίον του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, καθώς και εναντίον φοιτητών της Θεολογικής Σχολής κατά τη διάρκεια εθελοντικής προσπάθειάς τους να συλλέξουν και να απομακρύνουν τα σκουπίδια στο χώρο τους, δηλώνει ότι καταδικάζει με αποτροπιασμό την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία είναι απολύτως ξένη προς τα ακαδημαϊκά ήθη. Επιπλέον εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματά της».
Παράλληλα διατάχθηκε από την διοίκηση του Ιδρύματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των γεγονότων.
Το επεισόδιο συνέβη χθες το μεσημέρι στην Θεολογική Σχολή όταν ομάδα φοιτητών αποφάσισε να βοηθήσει στην αποκομιδή των σκουπιδιών μετά από πρωτοβουλία καθηγητών της. Καθηγητές και φοιτητές όμως δέχτηκαν επίθεση από ομάδα άλλων φοιτητών που υποστηρίζουν τους απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους, ενώ καθηγητής χτυπήθηκε στο πρόσωπο.
Στη συνέχεια οι βανδαλισμοί, συνεχίστηκαν με τους πρωταγωνιστές τους να αδειάζουν τους σάκους που είχαν μαζέψει φοιτητές και καθηγητές, πίσω στους χώρους του πανεπιστημίου.
Να σημειωθεί ότι οι εργολαβικοί υπάλληλοι διεκδικούν δεδουλευμένα αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους στο Ίδρυμα, χωρίς μάλιστα μείωση μισθών. Έχουν συγκεκριμένα αρνηθεί την υπογραφή συμβάσεων που τους προτείνει η διοίκηση του Ιδρύματος, όπως ο νόμος ορίζει, με την ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.