Δικογραφία κατά 33 διαχειριστών ιστοσελίδων για διαφήμιση παράνομου στοιχήματος σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παράλληλα 22 από τις ιστοσελίδες εντοπίστηκαν σε διακομιστές (servers) στην Ελλάδα και έντεκα στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Επιτροπής Αντιμετώπισης Παράνομου Στοιχηματισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε., έγινε από τους αστυνομικούς ψηφιακή έρευνα και τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, γνωστοποιήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθσης εντοπίστηκαν οι ιστοσελίδες εκ των οποίων 22 στην Ελλάδα, 8 στη Κύπρο και από μια σε Αυστραλία, Τσεχία και Μεγάλη Βρετανία.

Για τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες αρχές της Europol και της Interpol.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά το φορολογικό σκέλος και τα άλλα σχετικά αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.