Κάθε Τρίτη βράδυ οι Θεσσαλονικείς τρώνε σε καλά εστιατόρια της πόλης με μόνο 10 ευρώ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας ξεκίνησε αυτή η δράση προκειμένου να ενισχυθούν τα καταστήματα, αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος μαγαζιά, τα οποία ήταν απαγορευτικά, λόγω υψηλών τιμών.

«Ξεκινήσαμε με 25 εστιατόρια και σε διάστημα τριών εβδομάδων ξεπεράσαμε τα 100 συνεργαζόμενα εστιατόρια. Ο καταστηματάρχης είναι αυτός που κανονίζει το μενού. Στην αρχή είχαμε κάποια παράπονα από ορισμένους πελάτες όσον αφορά την προσφορά, αλλά μετά από δική μας παρέμβαση λύθηκαν. Είναι γεγονός ότι ζωντανέψαμε μια νεκρή μέρα και μάλιστα έχει αυξηθεί η δουλειά και στα ταξί, καθώς ο κόσμος κυκλοφορεί πια τις Τρίτες», αναφέρει ο κ. Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης.

Τα φαγητά των δρόμων της πόλης υποδέχονται τους τουρίστες στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία». Εχουν στηθεί φωτογραφικά banners στην αίθουσα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται το κουλούρι, η μπουγάτσα, ο γύρος, το σουβλάκι και «τα βρώμικα».

Ακόμη, αναγράφονται πληροφορίες για τη διατροφική καθημερινότητα και την παράδοση της πόλης και οι φωτογραφίες που συνθέτουν τα banners είναι αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομίας στο Τορίνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival.

Οσοι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 ευρώ» μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Thessaloniki Food Festival (http://foodfestival.thessaloniki.gr/tuesdays/). Στην ίδια σελίδα μπορείτ κάποιος να ενημερωθεί και για τα συνεργαζόμενα εστιατόρια.