από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 

ΟΜΕ-ΟΤΕ: 24ωρη απεργία στις 18 Μαρτίου

Κύριο αίτημα είνα η αναστολή κάθε απόλυσης στον Όμιλο
ΟΜΕ-ΟΤΕ: 24ωρη απεργία στις 18 Μαρτίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ πανελλαδικά για την Παρασκευή 18 Μαρτίου αποφάσισε το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με κύριο αίτημα την αναστολή κάθε απόλυσης στον Όμιλο.

Επίσης, κάλεσε τις διοικήσεις του ΟΤΕ και της COSMOTE σε δημόσιο διάλογο την Τρίτη 15 Μαρτίου στα γραφεία του ΟΜΕΔ. Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα συνεχιστούν 24ωρες απεργίες αρχής γενομένης από την Πέμπτη 24 Μαρτίου, αναφέρει η Ομοσπονδία, ενώ τονίζει ότι με την πρώτη απόλυση στον όμιλο ΟΤΕ οδηγούνται σε 24ώρη απεργία.

«Σε κάθε δε περίπτωση έχει εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή για 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις με την πρώτη απόλυση εργαζομένου στον Όμιλο ΟΤΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
«Οι αποφάσεις του σημερινού ΔΣ (11-3-2011) της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποιούνται με κύρια αιτήματα την αναστολή κάθε απόλυσης στον ΄Όμιλο και τη μη εφαρμογή των μονομερών αποφάσεων που πάρθηκαν την 1-3-2011 και καταργούν όρους ΣΣΕ και κατακτήσεις των εργαζομένων» προστίθεται.
«Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τις Διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν με τη στάση τους στις Εταιρείες και τη φθορά που υφίσταται ο ΄Όμιλος στο κοινωνικό πρόσωπο, που με τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων είχε χτιστεί και να προσέλθουν για υπογραφή Σ.Σ.Ε. σύμφωνα με τα διεκδικητικά πλαίσια της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων COSMOTE» επισημαίνεται ακόμη.
Τέλος, η ΟΜΕ-ΟΤΕ «καλεί το Βασικό Μέτοχο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να δώσει δημόσια και σαφή εντολή στα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ και στον κοινής τους αποδοχής Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Ομίλου για εξάντληση κάθε δυνατότητας επίτευξης εργασιακής ειρήνης στις Επιχειρήσεις αυτές».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-