Η LG Electronics παρουσίασε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καινοτομίας Europe Innofest 2017 που πραγματοποιείται στην Κρήτη το Hub Robot. Πρόκειται για ένα ρομποτικό οικιακό βοηθό που ολοκληρώνει τις δουλειές του σπιτιού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης φωνής συνδεόμενο με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές LG. Με μια απλή λεκτική εντολή όπως “Άναψε το κλιματιστικό” ή “Άλλαξε το πρόγραμμα του στεγνωτηρίου,” η συνδεδεμένη συσκευή θα εκτελεί αυτόματα τη ζητούμενη εργασία.

Tο Hub Robot είναι επιπλέον, εξοπλισμένο με μια διαδραστική οθόνη στην οποία μπορεί να προβληθεί πληθώρα πληροφοριών όπως εικόνες από το περιεχόμενο του ψυγείου μέχρι και συνταγές με ηχητικές αλλά και σε μορφή βίντεο βήμα-βήμα οδηγίες. Επιπρόσθετα, το Hub Robot έχει τη δυνατότητα να καλύψει και μια ποικιλία άλλων εργασιών συμπεριλαμβανομένων του να παίζει μουσική, να βάζει ξυπνητήρι, να δημιουργεί σημειώσεις υπενθύμισης, αλλά και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και την κίνηση στο δρόμο.

Αλληλεπίδραση

Το Hub Robot μπορεί να αλληλεπιδρά με όλη την οικογένεια με διάφορους διασκεδαστικούς τρόπους. Tο ρομπότ μπορεί να κινείται και να περιστρέφεται, αλλά και να εκφράζει μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων μέσω της μπροστινής του οθόνης. Επιπλέον, είναι αρκετά έξυπνο ώστε να παρακολουθεί τις δραστηριότητες εντός του σπιτιού, να κρατάει σημειώσεις με το πότε φεύγουν, πότε επιστρέφουν ή πάνε για ύπνο τα μέλη της οικογένειας. Είναι επίσης ικανό να ξεχωρίζει τα πρόσωπα των μελών της οικογένειας μέσω της κάμερας η οποία καθιστά εφικτό τον προγραμματισμό διαφορετικού χαιρετισμού για κάθε μέλος.

Tο Hub Robot μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί πλήρως ακόμα και όταν βρίσκεται σε κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή το σαλόνι. Για να συμπληρώσει το Hub Robot, η LG θα παρουσιάσει επιπλέον μίνι ρομπότ τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Εξοπλισμένα με μια λεία οθόνη, αυτά τα μίνι ρομπότ αποτελούν την προέκταση του Hub Robot και μπορούν να εκτελέσουν πολλές από τις λειτουργίες που εκτελεί κι εκείνο.

Newsroom ΔΟΛ