Σε ένα εικονικό «ταξίδι» σε διάσημα μνημεία από όλον τον κόσμο καλεί η LG το κοινό, με τη βοήθεια της 360 CAM – της νέας της κάμερας με δυνατότητα λήψης βίντεο και φωτογραφιών 360 μοιρών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο νοτιοκορεατικός κολοσσός θέλησε να τονίσει τη σημασία της προστασίας των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό βίντεο που επιτρέπει στον θεατή κυριολεκτικά να «επισκεφθεί» τα διάσημα αξιοθέατα.

Το Σινικό Τείχος στην Κίνα

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, αντιπροσωπεύει τη στιγμή που πρέπει όλοι μαζί από κοινού να προστατεύσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε», δήλωσε ο Λι Τσουνγκ-χακ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Business Support Office της LG. «Χρησιμοποιώντας αυτά τα προηγμένα εργαλεία για την αποτύπωση των πιο διάσημων αξιοθέατων της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κόσμο μέσα από μία νέα οπτική γωνία, επιχειρούμε να εμπνεύσουμε τους πολίτες του σήμερα να προστατεύσουν αυτούς τους υπέροχους θησαυρούς, οι οποίοι αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα

Ταξίδι από τον… καναπέ

Η καθηλωτική δύναμη του βίντεο 360 μοιρών, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τους θεατές πέρα από τα όρια που θέτουν οι συσκευές, προσφέροντας μία συναρπαστική ματιά στο μέλλον του διαδραστικού περιεχομένου.

Η Όπερα του Σίδνεϊ

Με μνημεία-ορόσημα, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, στις ΗΠΑ, τον Πύργο του Άιφελ, στη Γαλλία, την Κόκκινη Πλατεία, στη Ρωσία, το Σινικό Τείχος, στην Κίνα, την Όπερα του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία και το Ανάκτορο Τσανγκντεόκ στην Νότιο Κορέα, το video προβάλλει στην αυξανόμενη ζήτηση των social media για VR περιεχόμενο.

Για τις λήψεις 360 μοιρών της κάθε τοποθεσίας χρησιμοποιήθηκε η 360 CAM της LG, εξοπλισμένη με δύο κάμερες 13MP, γεγονός που επιτρέπει την λήψη εικόνων και βίντεο από όλες τις κατευθύνσεις. Χάρη στο μικρό μέγεθος και βάρος της η κάμερα 360 μοιρών μεταφέρεται εύκολα παντού ενώ η μπαταρία 1.200 mAh δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να τραβούν μέχρι και 70 λεπτά βίντεο μεταξύ των φορτίσεων.

Αυξημένη ζήτηση 360 υλικού στα social media

Οι μοναδικές εικόνες 360 μοιρών και τα βίντεο στις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του Facebook, μέχρι στιγμής πάνω από 20.000 βίντεο 360 μοιρών έχουν δημοσιευθεί στο «μπλε» μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τότε που το συγκεκριμένο φορμά υποστηρίχθηκε για πρώτη φορά, ενώ καθημερινά προστίθεται νέο υλικό υπό μορφή εκατοντάδων βίντεο από όλον τον κόσμο.