από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 

Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» το 6ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου.
Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» το 6ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
epaselect epa04214277 A handout picture released by the Institute of Photonic Sciences (ICFO) on 19 May 2014 shows an ultra-sensitive nano-chip that can detect cancer at early stages, at ICFO laboratory in Castelldefels, Catalonia, north-eastern Spain. The device, developed by an international team led by ICFO, is capable of detecting protein cancer markers in the blood using the very latest advances in plasmonics, nano-fabrication, microfluids and surface chemistry. Detecting cancer at early stages is key to the successful diagnosis and treatment of the disease. EPA/ICFO / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES (File: 14016949.jpg )
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα φιλοξενήσει από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου το 6ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation), με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων και άλλων φορέων.

Μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθούν εργαστήριο και ημερίδα για την ασφάλεια των νανοϋλικών και των νανοτεχνολογιών. Την Τετάρτη 11 Iουλίου, σε άλλη εκδήλωση, θα διερευνηθεί ο ρόλος των ερευνητικών ηλεκτρονικών υποδομών στην εθνική ερευνητική ατζέντα. Την ίδια ημέρα, σε συμπόσιο που διοργανώνεται από το ερευνητικό έργο iASiS, συντονιστής του οποίου είναι ο «Δημόκριτος», θα εξετασθεί η αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων (big data) στην ιατρική ακριβείας.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Πράσινες Μεταφορές-Εναλλακτικά Καύσιμα», στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της βιομηχανίας, ΟΤΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την προώθηση της αξιοποίησης και της διασύνδεσης των αποτελεσμάτων της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία. Τέσσερα funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του EquiFund, το Metavallon, το Big Pi, το Unifund και το Velocity Partners, πρόκειται να ενημερώσουν για τα κριτήρια με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τεχνολογικές επενδύσεις, αναζητώντας εταιρείες και ομάδες σε αρχικό στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά και με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση αναζήτησης συνεργασιών (Matchmaking) σε συνεργασία με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης για επιστήμονες και διερευνώντας κοινές επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.


Science περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.