Τ ελικώς τα φάρμακα και τα καλλυντικά, εκτός από τη βελτίωση της υγείας και της ομορφιάς, κάνουν πολύ καλό και στην κερδοφορία των εμπλεκομένων εταιρειών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ως τις 30 Μαΐου ανάγνωση των αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων του κλάδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του «Βήματος», ο κλάδος παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων- καλλυντικών επιβεβαίωσε τη θέση του μεταξύ των πλέον κερδοφόρων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 2006 οι μεγαλύτερες εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκων και καλλυντικών εμφάνισαν συνολικά κέρδη 396 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κερδοφορίας της τάξεως του 8% σε σχέση με το 2005. Ισως μόνο ο τομέας της εμπορίας αυτοκινήτων να μπορεί να συγκριθεί από άποψη κερδοφορίας με τον παραπάνω κλάδο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στον ενιαίο χώρο της εμπορίας φαρμάκων- καλλυντικών παρατηρήθηκε αισθητή αύξηση τόσο του συνολικού τζίρου (9,1%) όσο και των συνολικών κερδών (7,9%). Με τα ως τις 30 Μαΐου δημοσιευμένα στοιχεία οι πωλήσεις των μεγαλύτερων παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 6,3 δισ. ευρώ έναντι 5,8 δισ. ευρώ το 2005. Αντιστοίχως, τα συνολικά καθαρά κέρδη αυξήθηκαν από 367,3 εκατ. ευρώ σε 396,2 εκατ. ευρώ το 2006.

Ενδεικτικό της καλής πορείας του κλάδου είναι το γεγονός ότι με τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα στοιχεία από τις εταιρείες του δείγματος οι 125 εμφάνισαν κερδοφόρο δραστηριότητα και μόνο οι 16 παρουσίασαν ζημιές.