Στην αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων, στο ζήτημα των υδρογονανθράκων και τον ερευνών που πραγματοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε συνέδριο για το Φυσικό Αέριο και την Ενέργεια την Τρίτη.

«Θέλω να γνωστοποιήσω ότι θα επιδείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα όσον αφορά τις πηγές υδρογονανθράκων της Μεσογείου, προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα της χώρας μας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κυπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι η στάση της Άγκυρας είναι ξεκάθαρη και αυτό θα πρέπει να είναι σαφές προς όλους, τόνισε όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Ρ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην πρόθεση της Τουρκίας να στείλει πλοίο για έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Προειδοποίησε για ακόμα μία φορά ότι οι επενδύσεις στην Κύπρο θα πρέπει να γίνουν από κοινού με συμμετοχή και της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει οι επενδύσεις και όλα τα βήματα θα πρέπει να γίνουν από μία κοινή ομάδα, και τα κέρδη να μοιραστούν στις δύο κοινότητες ανάλογα με τον πληθυσμό τους. «Και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση» τόνισε…