Για ολοφάνερη σκευωρία της κυβέρνησης έκανε λόγο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην τοποθέτησή της για το θέμα σύστασης της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis στην ολομέλεια της Βουλής.

Η κα. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως ενώ τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να εντοπιστούν οι οποίοι πιτήδειοι πλουτίσαν σε βάρος του δημόσιου», σε αντίθεση «ο κ. Τσίπας δεν ενδιαφέρεται. Αν τον ενδιέφερε θα φρόντιζε να
υπάρχει απόλυτη διαφάνεια δεν θα εξαιρούσε συγκεκριμένα άτομα».

Καταλήγοντας πως ο η μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα είναι η πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου «κοιτάτε μόνο τι θα προσκομίσετε εσείς όχι τι θα κερδίσει η χώρα, γιαυτο αφαιρέσατε από την ερευνά τις δικές σας ευθύνες».

Στην αρχή της ομιλίας της αναρωτήθηκε: «αν το ζήτημα που συζητάμε είναι ένα σκάνδαλο η μια σκευωρία», για να καταλήξει πως: «ισχύουν και τα δυο. Σκάνδαλο στη φαρμακευτική δαπάνη και σκευωρία της κυβέρνησης με σκοπό σπίλωση των αντίπαλων της»

Επιπροσθέτως αναφερόμενη στους μάρτυρες ανέφερε απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ: «χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σας εξέθεσε. Οι μάρτυρες που επιλέξατε κατέθεσαν σε καθεστώς απλής προστασία και ξαφνικά έγιναν μάρτυρες υπό προστασία μόνο όταν έγινε ο σάλος. Αυτό δείχνει πως στήνεται τη σκευωρία».

Απευθυνόμενη στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη: «έχουμε συμφωνήσει ότι υπάρχει σκευωρία, αποδέχεστε όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο;»