Να ενημερώσει την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ζητεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς και για τις επιπτώσεις της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κ. Δουζίνα, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η -έπειτα από 65 χρόνια- επίσκεψη Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χωρίς να αποτελέσει, δυστυχώς, σημείο θετικής επανεκκίνησης για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως όλοι θα επιθυμούσαν.

Επισημαίνει ότι περισσότερο τραυμάτισε, παρά θεράπευσε, και άφησε πίσω της έντονο προβληματισμό και πολλά σοβαρά ερωτήματα για το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις της στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

«Τα επόμενα βήματα θα είναι λοιπόν κρίσιμα. Πόσο μάλλον που εκ των πραγμάτων αυτά θα γίνουν σε περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας στην περιοχή μας και διαρκών τριβών στις σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικώς με το αίτημά του να προσέλθει στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο κ. Κοτζιάς, σημειώνει ότι η ενημέρωση που θα παράσχει ο υπουργός Εξωτερικών και η συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συμβάλουν στην καλύτερη προετοιμασία της, από εδώ και πέρα, ακολουθητέας πολιτικής της χώρας.