από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Βουλή: Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια στον Κουφοντίνα

Μητσοτάκης: Ως εδώ - Μπακογιάννη: Αίσχος - Κοντονής: Δεν επιδοκιμάζονται οι πράξεις του που παραμένουν ειδεχθείς
Βουλή: Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια στον Κουφοντίνα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χορήγηση 48ωρης άδειας στον καταδικασθέντα δολοφόνο της 17N Δ. Κουφοντίνα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τον χρόνο εργασία των γιατρών, εμφανίστηκε σοκαρισμένος από την εξέλιξη αυτή, ενώ σκληρή κόντρα σημειώθηκε μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.
Ως σοκαρισμένος πολίτης και όχι ως πρόεδρος της ΝΔ ή άνθρωπος με θύμα στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι παρακολουθεί «τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, το πιστόλι της 17Ν, να βγαίνει από την φυλακή» και «να απολαμβάνει ένα προνόμιο της Δημοκρατίας, που ο ίδιος συνεχίζει να τραυματίζει με τις απόψεις του».

Ο ίδιος είπε ότι «είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών αλλά αν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις» και ως ουσιαστική προϋπόθεση ανέφερε το «να έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας και συμμόρφωσης», κάτι που στην περίπτωσή του «απλά δεν υπάρχει», καθώς «μέσα από τον δημόσιο λόγο του δηλώνει ότι παραμένει αμετανόητος» και «λειτουργεί ως ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», του οποίους «καλεί να γίνουν δολοφόνοι».

«Αυτό επιβραβεύουμε;», διερωτήθηκε ζητώντας από την κυβέρνηση μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Μάλιστα τόνισε ότι απόφαση για χορήγηση άδειας παίρνεται «στην χειρότερη συγκυρία, την ώρα που η οργανωμένη βία και ανομία είναι σε έξαρση» και αναφέρθηκε στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠαΣοΚ και στα Εξάρχεια, όπου, όπως επανέλαβε, «δημιουργείται μια νέα γενιά τρομοκρατών με διασυνδέσεις με το ποινικό έγκλημα».


Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «υπαρκτός κίνδυνο»: «Ομάδες τραμπούκων που κινούνται εκτός νομιμότητας με την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν και κομπάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνασε ανάρτησή του τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα;», σημείωσε, τονίζοντας ότι «κανείς δεν έπιασε απευθείας το πιστόλι». «Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά, τα πρότυπα, τις ιδέες, περνάς στις μολότοφ και κάποια στιγμή στα καλάσνικοφ», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόβλου ότι «εγκάλεσε έναν πρύτανη επειδή καλεί την αστυνομία στο πανεπιστήμιο». «Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τους Ρουβίκωνες να εγκωμιάζουν την δράση του Κουφοντίνα και να καταγγέλλει πρυτάνεις;», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Έχετε χάσει κάθε μέτρο και κάθε λογική. Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή όχι μόνο απέναντι στις πράξεις τρομοκρατίας αλλά και αυτούς που τις εγκωμιάζουν».


Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την ώρα που θα κυκλοφορεί ελεύθερος με διάφορους θαυμαστές του ο Κουφοντίνας,«η δική μας σκέψη και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών είναι στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους» και τόνισε ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ενώ επισήμανε: «Ανεκτική Δημοκρατία ναι, αδύναμη Δημοκρατία όχι» και κάλεσε στη μνήμη των θυμάτων και σεβασμό στα συγγενικά τους πρόσωπα «οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό ως εδώ».

Κοντονής: Οι πράξεις του παραμένουν ειδεχθείς

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από όσα άκουσε: «Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με την 48ωρη άδεια που πέτυχε ο κρατούμενος μέσω της νόμιμης διαδικασίας για να διανθίσει την ομιλία του με τηνδράση του Ρουβίκωνα και όσα απαράδεκτα -για να μην πως κάτι βαρύτερο για τις παράνομες ενέργειες που προβαίνει- συμβαίνουν κατά καιρούς από την δράση της συλλογικότητας αυτής». Εν μέσω αντιδράσεων από την πτέρυγα της ΝΔ, κυρίως εκ μέρους της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία του φώναξε «δεν ντρέπεσαι;» για να της αντιτείνει εκείνος «να ντρέπεσαι εσύ για την πορεία και την διαδρομή σου», ο κ. Κοντονής είπε ότι «σε ένα κράτος δικαίου λειτουργούν οι νόμοι έναντι πάντων».

Ειδικότερα, σημείωσε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε το 1989, αναθεωρήθηκε το 1999 και έγιναν επί ΝΔ (επί υπουργίας Ν. Δένδια) κάποιες τροποποιήσεις, σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι «κανένας δεν μπορεί να πάρει άδεια από το Συμβούλιο Φυλακών αν δεν υπάρχει και σύμφωνη γνώμη του εντεταλμένου εισαγγελέα Εφετών». «Εσείς το νομοθετήσατε. Δεν αλλάξαμε απολύτως τίποτα», είπε, προσθέτοντας ότι «με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο που ψηφίσατε εσείς επελήφθη το Συμβούλιο Φυλακών και αποφάσισε ομόφωνα» να δοθεί η 48ωρη άδεια.
Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «εφαρμογή των νόμων έναντι όλων, διαφορετικά δεν έχουμε ένα κράτος δικαίου». «Αν ο νόμος είναι κακός ακούμε απόψεις, αλλά εσείς που κυβερνήσατε δεν τον αλλάξατε. Ο νόμος δεν θα ισχύσει για κάποιους των οποίων την δράση και τα έργα δεν τα εγκρίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο Κουφοντίνας «δεν αποφυλακίζεται, δεν επανακρίνονται οι πράξεις του για τις οποίες καταδικάστηκε». «Η χορήγηση αδείας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων ούτε ανοχή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μάλιστα άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη διότι είπε «ότι δεν θα έπρεπε να λάβει άδεια διότι δεν έχει μετανοήσει». «Αν εσείς θεωρείτε ότι για την παροχή αδείας ή την καταδίκη έχουν να κάνουν οι ιδεολογίες του, ή οι σκέψεις του, σας λέμε ότι είστε εκτός νομικού πλαισίου. Δεν καταδικάζει κανένας στον πολιτισμένο κόσμο τις ιδέες κάποιου. Ο νόμος καταδικάζει πράξεις και όχι τις γενικότερες αντιλήψεις», σημείωσε.

Ενώ εξέφρασε την ελπίδα «ο συγκεκριμένος να αναλογιστεί και να έχει μετανιώσει για το κακό που έκανε στα θύματα των πράξεών του και τους συγγενείς τους, στα πρόσωπα που στρατολογούσε». «Οι πράξεις παραμένουν ειδεχθείς και κανείς δεν επανακρίνει κάτι και η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει τίποτα για τις πράξεις του». Ενώ υπογράμμισε ότι του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. «Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιπαρατίθεται με τα προβλήματα του παρόντος», κατέληξε.

Μπακογιάννη: Καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα

Έντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη. «Καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα και σήμερα η παρουσία σας προβλημάτισε, διότι το να παριστάνετε πως δεν ξέρετε δεν το δικαιούστε», είπε στον κ. Κοντονή. Ενώ σχολίασε ότι ως απλή βουλευτής αναρωτιέται τι άλλαξε από τότε που ο Κουφοντίναςζητούσε άδειες και δεν του δίνονταν από το Συμβούλιο των Φυλακών. «Δεν ήταν ίδιος ο νόμος;», διερωτήθηκε, ενώ υπενθύμισε ότι ο άνθρωπος αυτός στο βιβλίο του ανέφερε πως όταν δολοφόνησε πισώπλατα τον Παύλο Μπακογιάννη το βράδυ πήγε σε ταβέρνα και διασκέδαζε. Η κυρία Μπακογιάννη εγκάλεσε την κυβέρνηση για επιλεκτική ευαισθησία. Όπως είπε «εσείς όταν βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα την στηλιτεύσατε». «Περίμενα τώρα να πείτε για την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίναότι λυπούμαστε και δεν συμφωνούμε πολιτικά», συμπλήρωσε, ενώ είπε: «Όλο το παρεάκι, συλλογικότητες, Ρουβίκωνες, είμαστε ένα και το αυτό, όμως όταν είναι να καταδικάσετε τον δολοφόνο κρύβεστε. Αίσχος».

Φανερά ενοχλημένος ο κ. Κοντονής ζήτησε τον λόγο για να δηλώσει ότι «ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες». «Καταδικάσαμε πάντοτε αυτές τις ενέργειες . Λέτε ψέματα ότι δήθεν υποστηρίζουμε τις ενέργειες αυτών των οποίων έχουμε πέσει θύματα».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (17)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ζητείται Έλληνας | 10/11/2017 18:22
  Την Ελλάδα μας την σκέπτεται κανείς.Το ότι γίναμε ρεζίλη διεθνώς ενδιαφέρει κάποιον.Κάθε απάντηση δεκτή
  aetos
  απάντηση23
   
   
  Εχτες εγραψα αντε να ξαναγραψω.. | 10/11/2017 17:50
  Ισως τα χτεσινα σχολια ηταν εκατονταδες απο τους αγανακτησμενους δημοκρατες που τους ηρθε ο ουρανος σφοντυλι και οι admin τα διεγραψαν με ενα κλικτ select all ..delete... Κατι παρομοιο εχει σχεση με τον συριζα ....οσο και να φωναζει ο κοσμος, φυγετε, αντεστε απο κει που ηρθατε, ρουβικωνες, κουφονφινολαγνοι, σεχτολαγνοι, τρομολαγνοι, κατσαπλιαδες, λεχριτες, καθαρματα, ανθελληνες, ισλαμολαγνοι, ΜΚΟλαγνοι..κλπ. Ο συρισα απο την wp πλατφορμα του που ειναι πανευκολη γιατι μονο οι καρανικες και οι μπλογκοσφαιριτες την χρησιμοποιουν κανει το γνωστο select all action.DELETE.με αλλα λογια ... ....Ρε δεν πα να λετε οτι θετε εμεις θα κατσουμε εδω μεχρι να τελειωσουμε την τετραετια 8000 δεν ειναι κολυβα
  Κασσάνδρας
  απάντηση13
   
   
   
  Καλά ! Οικογενειακή - Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει . Ντροπή οικογενειακή δεν υπάρχει ; | 10/11/2017 14:18
  Για την προκλητική σιωπή του Προέδρου της ΒΟΥΛΗΣ και το " Ουδέν σχόλιον " για τον υιόν του, και το επαναλαμβανόμενο από τους δημοσιολογούντες στερεότυπο : " Δεν υπάρχει οικογενειακή " ευθύνη . Να δεχτώ , παρ' ό, τι δεν συμφωνώ , ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ή " φιλική " ευθύνη . Οικογενειακή Ντροπή δεν υπάρχει ; Μα τι λέτε κύριοι που επαναλαμβάνετε το ανόητο αυτό στερεότυπο ! Υπάρχει και συλλογική Ηθική ευθύνη . Πώς , ως γονείς , όταν τα παιδιά μας έχουν μεγάλες επιτυχίες νιώθουμε υπερηφάνεια ; Πώς όταν διακρίνονται οι αθλητές μας κατακτώντας μετάλλια χαιρόμαστε και πανηγυρίζουμε ; Υπάρχει λοιπόν η έννοια της συλλογικής ευθύνης στον κώδικα αξιών . Πώς ασκούν υψηλότατα Πολιτικά αξιώματα ;
  Έκτωρ
  απάντηση1418
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  η τρομοκρατία δεν απειλεί την μεσαία τάξη... | 10/11/2017 13:10
  αντίθετα η χρεωκοπία όχι μόνο έχει απειλήσει την μεσαία τάξη, αλλά αποδεδειγμένα την έχει καταστρέψει. Ώστε για την μεσαία τάξη, η χρεωκοπία είναι η απειλή, όσο δε για την τρομοκρατία αυτό είναι πρόβλημα της διεφθαρμένης ελίτ που την περασμένη δεκαετία έσπειρε ανέμους ώστε τώρα θερίζει θύελλες όπως ακριβώς της αξίζει. Κι' ακόμα θα πρέπει κάποτε να πάψει η αισχρή καπηλεία της περίπτωσης Αξαρλιάν, του μοναδικού θύματος που προέρχονταν από την μεσαία τάξη μέσα σε πενηντα χρόνια. Γιατί αν το θέλετε, σε τελική ανάλυση καταντά προσβολή νεκρού. Και κάτι ακόμα: κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε πως ο Νόμος είναι Νόμος, και πως πρέπει να εφαρμόζεται είτε μας αρέσει είτε όχι. Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να διαφωνεί με έναν Νόμο, όμως είναι υποχρέωσή του να τον εφαρμόζει. Ειδικά εκείνοι που επέβαλαν στην χώρα την γραφική πολυνομία που εντελώς αδικαιολόγητα ταλαιπωρεί όλους μας, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν την υποχρέωση της συμμόρφωσής τους με τους δικούς τους Νόμους. Λοιπόν, αφ' ης στιγμής ο Νόμος επιτρέπει την έξοδο στον κ. Κουφοντίνα, εμένα δεν με ενδιαφέρει το αν αυτό αρέσει στην κ. Μητσοτάκη ή όχι.
  τελεία και παύλα
  απάντηση2014
   
   
  Aisxos | 10/11/2017 12:44
  Aisxos.Ti pa kanis giaftin tin simoria pou legete kivernisi?Eprepe na doume Kai ato to aisxos na vheni dolofonos tromokratis me xamogelo.........
  Roman
  απάντηση1213
   
   
  Προς τις εν Ελλάδι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες | 10/11/2017 12:43
  Hunting season is open guys...έχετε 48 ώρες
  Evan
  απάντηση811
   
   
  ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ......... | 10/11/2017 11:59
  Τις απόψεις της Χρυσής Αυγής δεν τις έχεις καταδικάσει Κοντονή? Εμεινες σε ιδέες? Στην περίπτωση αυτή, που πήγε ο πολιτισμένος κόσμος?
  Babis
  απάντηση513
   
   
  βρε... | 10/11/2017 01:16
  και εσυ βρε ντορη , εσυ καταδικασες την φυλακιση της Ηριανας ??? η διαμαρτυρεσαι πως οι τιμιοι εγιναν ατιμοι τωρα (λες και αποφασισε η Κυβερνηση... ) ενω εσυ εχεις "δικαιωμα" νασαι παντα αριμη ???
  θα μας τρελλανεις εσυ ???
  απάντηση1226
   
   
   
  ΕΤΣΙ. | 10/11/2017 00:03
  Απο τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ Ελληνες που ζουν σε αυτον τον τοπο (οι ιθαγενεις ΔΕΝ ειναι Ελληνες, κατι αλλο ειναι που δεν επιτρεπεται να το γραψω...) , και οσοι διαφωνειτε
  ποιος σας λογαριαζει...
  απάντηση87
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Αμνήμονες οι Έλληνες ή άφρονες; | 09/11/2017 21:19
  Να το δούμε κι αυτό και μάλλον το είδαμε σήμερα το πρωί! Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη στην αγκαλιά των συγγενών και των συνοδοιπόρων του, ενώ η Ντόρα κάνει μνημόσυνο για τη μνήμη του Μπακογιάννη που εκτελέστηκε από το μελισσοκόμο Λουκά! Αυτή είναι η Δημοκρατία μας;Έτσι τιμά τους εκτελεστές της;Έτσι δείχνει την ανωτερότητά της απέναντι στους αντάρτες των πόλεων που εν αγνοία μας πήραν στα χέρια τους το νόμο και έσπερναν τον τρόμο και έβαφαν στο αίματους ιδεολογικούς τους αντιπάλους! Είπε ότι βγαίνοντας έχει σαν αποκλειστικό του σκοπό να ανασυστήσει τη μελισσοκομική του μονάδα.Μήπως μιλούσε μεταφορικά;Μήπως ήθελε να δει Ρουβίκωνες,το <> του Βούτση και άλλους Εξαρχειώτες Περαστικά μας!
  Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
  απάντηση2913
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ντροπη | 09/11/2017 18:15
  Ως που θα φθάσει το αισχος αυτής της άθλιας κυβερνησης;αν θυμα του Κουφοντινα ηταν ο πατέρας του Τσιπρα θα υπήρχε ποτε περίπτωση να δοθεί άδεια εστω ενος λεπτου σε ενα εγκληματια σαν αυτον;
  manolis
  απάντηση2916
   
   
   
  ΚΟυφοντίνας | 09/11/2017 17:18
  ΚΟΥ ΦΟ ΝΤΙ ΝΑΣ 162 36 4 19 419 1 8 9 5 5 18 9 1 Μεγίστη έκρηξις ΕΝΝΕΑ_ΕΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ=9 ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ=1 Το λέει το όνομά του.
  ανδρεας-δυας
  απάντηση29
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ααα ... Τα παιδια του ΚΚΕεσ! Πως αλλαξανε! | 09/11/2017 16:50
  Πως αλλαξαν ετσι τα παιδια του ΚΚΕεσ διερωτομαι πολλες φορες! Που πηγαν εκεινες οι ιδεες για δημοκρατια, ισοτιμια εναντια στην τρομοκρατια και την ανομια, εναντια στην στρουγγα των σταλινικων και δικτατορων? Καταντησαν υποστηρικτες της πολιτικης αλητειας και σφετεριστηκαν ιδεες και οραματα για να ανεβουν στην εξουσια ... ακριβως οπως αυτοι που πολεμουσαν στα νιατα τους. Κατεληξαν συγχρονοι - φευ αντιγραφεις μονον - των Χονεκερ και Σταζι καλυπτοντας, ανεχομενοι και, οπως τωρα, υποστηριζοντας το παρακρατος του Ρουβικωνα. Καλλιεργουν την κοκκινη... "καρφιρτσα" για να καλυψουν την δικη τους ανεπαρκεια ακια αναλγησια. Ετσι και οι Κοντωνηδες θα καταγραφουν στην ιστορια πλαι σε δικτατορες. Αισχος!
  αμερικανος
  απάντηση2211