Νέα αναβολή πήρε η συζήτηση και η τελική απόφαση για το φλέγον θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αφού και κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης της επιτροπής Αλιβιζάτου δεν υπήρξε συμφωνία.

Κατά τη συνεδρίαση διαβάστηκαν οι επιστολές των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας στις οποίες είχε απευθυνθεί η επιτροπή προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορούν να αναλάβουν το εγχείρημα και να διασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας. Δύο από αυτές αρνήθηκαν να αναλάβουν το πρότζεκτ ενώ η Vodafone ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις. Ο Ν. Αλιβιζάτος ζήτησε λίγες ημέρες ακόμα, ώστε να έχει την απάντηση και της τρίτης εταιρείας και τα μέλη της Επιτροπής να συζητήσουν επ’ αυτής πριν λάβουν την απόφασή τους, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση κλήθηκε προκειμένου να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων για τεχνικά θέματα ο Ανδρέας Δρυμιώτης, που προέρχεται από την εταιρία Singular, και διαθέτει τεράστια εμπειρία σε τέτοιες διαδικασίες. Ο κ. Δρυμιώτης σύμφωνα με πληφορορίες ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί κανείς για το αδιάβλητο της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάθε περίπτωση διπλοψηφίας ή τριμπλοψηφίας, ή ακόμα ακόμα και ψήφου για παράδειγμα ενός πολίτη για λογαριασμό του παππού του, πλην όμως, υποστήριξε ότι είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να αναληφθεί.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Ρέππα, αν θα μπορούσε κανείς να παρέμβει οργανωμένα στη διαδικασία, ο κ.Δρυμιώτης φέρεται να απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει σύστημα online διασύνδεσης των καλπών, ώστε να αποκλειστούν φαινόμενα διπλοψηφίας.

Ως προς το αριθμό αυτών έχει συμφωνηθεί το πού θα στηθούν τα 500, και μένει να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους, με το ΠαΣοΚ να ζητά 1.400 εκλογικά τμήματα.

Ζητήματα που αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν αυτά που αφορούν τη διαφάνεια και τον έλεγχο των προεκλογικών εξόδων των υποψηφίων.

Σε ότι αφορά τα debates η Επιτροπή αποφάσισε να υπάρξει έντονη παρότρυνση προς τους υποψηφίους για τρεις μεταξύ τους συζητήσεις.