Παρότρυνση προς τους πολίτες να ξεσηκωθούν με ειρηνικό τρόπο, «να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να προσέλθουν στις κάλπες», διατύπωσε από την Αθηναΐδα ο κ. Αλ. Τσίπρας, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, εκφράζοντας έτσι και μία αγωνία για την αποχή στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή.

«Ελληνες σηκωθείτε, ελληνικέ λαέ ξεσηκώσου. Η αλλαγή δεν θα έλθει από μόνη της», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Καλούμε τους Ελληνες να ξεσηκωθούν με ειρηνικό τρόπο. Να συμβάλλουν ώστε να τελειώνουμε με τα ψέματα. Να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους. Να μην πέσουν στην παγίδα του καναπέ και της αποχής», ενώ σημείωσε: «Το σύστημα αυτό θέλει, την απάθεια».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της και προσέθεσε: «Χτίζουν τείχη που αποκλείουν εκατομμύρια ανθρώπους από τα στοιχειώδη. Δημιουργούν ένα νέο απαρτχάιντ, του σκότους και του χρήματος, που διαιρεί την Ευρώπη».

Κατηγόρησε την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε ότι απειλούν τους Ελληνες πως «αν δεν στηρίξουν τον κ. Σαμαρά και την ακροδεξιά συμμορία του Μαξίμου θα έλθουν σκληρές τιμωρίες» και στο πλαίσιο αυτό είπε ότι «επείγει να απαντήσουμε και να αντεπιτεθούμε».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μαν. Γλέζο, ο οποίος νωρίτερα, αστειευόμενος, είπε στον κ. Τσίπρα: «γέρασες, έγινες 39 και εγώ είμαι μόλις 29», σε ένα φραστικό παιχνίδι με την πραγματική ηλικία του (92 ετών).

Είναι «έτοιμος να μας βοηθήσει να κατεβάσουμε αυτή τη φορά τη σημαία των μνημονίων της υποταγής και του φόβου», είπε μεταξύ των άλλων για τον κ. Γλέζο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γλέζος στο τέλος της εκδήλωσης είπε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους ότι τους χρεώνει «με τους νεκρούς συντρόφους», εν όψει του έργου που έχουν μπροστά τους.

Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν προσφέρει κλάδο ελιάς σε όσους κατέστρεψαν τη χώρα. Είναι ψηφοδέλτιο μάχης, νίκης και ανατροπής», ενώ αναφέρθηκε εμμέσως στις εντάσεις που πυροδότησαν κάποιες επιλογές, περιοριζόμενος να πεί: «Συζητήσαμε πάρα πολύ, γιατί έτσι είναι η δική μας κουλτούρα, δοκιμάσαμε, διαφωνήσαμε, διορθώσαμε».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ των άλλων ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Γ. Κιμούλης, ο σκηνοθέτης κ. Βαγγ. Θεοδωρόπουλος, ο συγγραφέας Β. Αλεξάκης, ο πρύτανης του ΚΠΕ κ. Θεοδ. Πελεγρίνης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, κ.ά.

Τα βιογραφικά των υποψηφιών του ΣΥΡΙΖΑ