Αποκλείει για ακόμη μία φορά τη λήψη νέων μέτρων η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να επαναλαμβάνει ότι «δεν πρόκειται να γίνει άλλη περικοπή μισθών και συντάξεων».

«Η συμφωνία του Eurogroup διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης και φέρνει όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουμε τη χώρα σε καλύτερο δρόμο» είπε στον Βήμα 99,5.

Πρόσθεσε δε, ότι σε περίπτωση παρατεταμένης ύφεσης θα επιτραπεί στη χώρα η παρέκκλιση από τους στόχους του προγράμματος, χωρίς αυτό να σημαίνει νέα μέτρα.

«Άλλωστε υπάρχει η συζήτηση για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, με επιπλέον μείωση χρέους και επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία» τόνισε ο κ.Κεδίκογλου.

Όπως είπε, με την εκταμίευση της δόσης θα ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα και θα δανειοδοτηθούν επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενη την επιστροφή καταθέσεων στην Ελλάδα, καθώς όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά «εξασφαλίστηκε και με τη βούλα η παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις ευεργετικές συνέπειες από τις ενέσεις ρευστότητας που θα δοθούν στην Ελλάδα».

Για την επαναγορά ομολόγων αρκέστηκε να πει πως «υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εξελιχθεί ομαλότατα».

«Ο κόσμος είναι ευλόγως δύσπιστος. Θα πρέπει να τον πείσουμε, φέρνοντας αποτελέσματα. Τα λόγια δεν αρκούν» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.